Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/58977/gandai-naujuosiuose-iphone-bus-miego-netrikdantys-ekranai/spausdinti/

Gandai: naujuosiuose „iPhone“ bus miego netrikdantys ekranai

Publikuota: 2017-04-05 14:03
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Iš investicinės bankininkystės įmonės „Barclays“ nutekėję duomenys rodo, kad „jubiliejiniai“ išmanieji telefonai „iPhone“ bus su „True Tone“ technologijos ekranais, rašo „MacRumors“. Dabar „True Tone“ technologija jau yra naudojama 9,7 colių įstrižainės „iPad Pro“ planšetiniuose kompiuteriuose.

„Barclays“ duomenimis, „Apple“ pristatys iškart tris „iPhone“ modelius – jie laikinai vadinami „iPhone 7s“, „iPhone 7s Plus“ ir „iPhone 8“. Visuose juose bus sumontuota OLED ekranų matrica su „viso šviesos spektro“ aplinkinio apšvietimo jutikliu, kuris užtikrins tikrosios spalvos atvaizdavimą ekrane. Manoma, kad jutiklių tiekėjas bus Austrijos puslaidininkių gamintojai AMS.

„Macrumors“ gautoje rinkos tyrimo ataskaitoje rašoma: „Ir laukiamiems „iPhone 7S“ modeliams, ir „iPhone 8“, mūsų manymu, padidės turinys dėl AMS viso spektro aplinkos šviesos jutiklio įtraukimo, kaip dabar jau matoma „iPad Pro“ modelyje su ekrano „True Color“ funkcionalumu.

Mūsų paskaičiavimais, šis pakeitimas materialiai turinį padidins nuo maždaug 60 centų iki dolerio“. Vienintelis dabar egzistuojantis „Apple“ įrenginys su „True Tone“ ekranu – tai 9,7 colių įstrižainės „iPad Pro“, kuriame esantis keturių kanalų aplinkos apšvietimo jutiklis automatiškai koreguoja ekrano spalvas ir jų intensyvumą taip, kad spalvinė temperatūra atitiktų aplinką, nepriklausomai nuo to, ar įrenginiu būtų naudojamasi patalpoje, ar lauke.

Kitaip tariant, jeigu „iPad Pro“ naudosite menkai apšviestame kambaryje su dienos šviesos lempomis, ekrane matomas vaizdas bus šiltesnis, link geltonumo. Jeigu stovėsite lauke, kuomet dangus debesuotas, ekrane bus matomas šaltesnis vaizdas, spalvingumas bus paslinktas į mėlynos spalvos pusę.

Tam tikra prasme „True Tone“ technologija yra panaši į „Night Shift“ - naujausių „iPhone“ telefonų ir „Mac“ kompiuterių savybę, kurią įjungus ekranas vakare persijungia į šiltesnių, geltonesnių spalvų režimą. Šios savybės pagrindas yra moksliniai tyrimai, parodę, kad mėlynos spalvos poveikis vakare gali sutrikdyti žmonių miegą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!