Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/58742/pigus-nasus-ir-gera-kamera-turintis-elephone-m2-graziausias-kiniskas-telefonas/spausdinti/

Pigus, našus ir gerą kamerą turintis „Elephone M2“ – gražiausias kiniškas telefonas?

Publikuota: 2017-03-20 18:18
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Technologijos.lt
Inf. šaltinis: Technologijos.lt

Išmaniųjų telefonų gamintojas „Elephone“ ir toliau stebina. Šis dar visai neseniai mažai kam žinomas vietinis Kinijos gamintojas į rinką žengė dar 2006 metais. Ir nors dešimtmečio pradžia buvo gana sunki, dabar „Elephone“ yra vienas iš garsiausių Kinijos išmaniųjų telefonų prekinių ženklų, kurį galima tapatinti netgi su „Xiaomi“.

Potencialius pirkėjus „Elephone“ išmanieji telefonai labiausi žavi savo solidžiu dizainu, tačiau taip pat maloniai stebina ir techninėmis galimybėmis bei praktiškai kiekvienam prieinama kaina. Šiomis savybėmis gali pasigirti ir vienas naujausių bendrovės išmaniųjų telefonų „Elephone M2“.

Pigus, našus ir gerą kamerą turintis „Elephone M2“ – gražiausias kiniškas telefonas?

Šis ekonominės klasės išmanusis telefonas našumo lenktynėse su flagmanais tikrai pralaimėtų, tačiau jis ir netaiko į brangiausių telefonų segmentą – spartos turi pakankamai visoms dažniausiai atliekamoms funkcijoms, o pirkėjai jį ypač pamėgo dėl gero dizaino ir net vadina bene gražiausiu šiuolaikiniu kinišku išmaniuoju telefonu. Na, bet grožis toks dalykas, dėl kurio nepasiginčysi – vertinkite patys, kiek tiesos šiuose pasakymuose.

Kalbant apie parametrus, reikėtų pradėti nuo to, kad „Elephone M2“ sveria vos 161 gramą, o itin daug teikiamų atsiliepimų taip pat sulaukia ir dėl itin plono vos 0,7 centimetro storio korpuso.

Be to, šis pilnai metalinį korpusą turintis išmanusis telefonas ypatingas tampa ir tuo, nes turi priekyje integruotą fizinį mygtuką su pirštų atspaudų skaitytuvu – kiniškuose telefonuose jis dažniau būna galiniame dangtelyje.

Kitaip sakant, iš pirmo žvilgsnio „Elephone M2“ tarsi primena „Huawei“ aukštosios klasės išmanųjį telefoną, kuriame taip pat bandoma perteikti ir „Samsung“ išmaniuose telefonuose dar vis naudojamo fizinio mygtuko privalumus.

Šis 5,5 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080, 400 PPI) LG ekraną turintis išmanusis telefonas dar gali pasigirti 64 bitų aštuonių branduolių „MediaTek MTK6753“ centriniu procesoriumi, „ARM Mali – 720“ vaizdo plokšte bei integruotomis 3 GB operatyviąją RAM bei 32 GB vidine ROM atmintimis. Čia svarbu pabrėžti, kad vidinę atmintį esant poreikiui bet kada galima praplėsti dar 128 GB naudojant TF tipo atminties kortelę.

Šiuo atveju maloniai stebina ir tai, kad „Elephone M2“ yra aprūpintas santykinai talpia 2600 mAh baterija, 13 megapikselių „SONY“ kamera su „IMX214“ sensoriumi bei 4G LTE ir Bluetooth 4.0 ryšio moduliais. Verta priminti, jog „SONY“ sensoriai yra laikomi vieni geriausių visoje rinkoje, tad nuotraukų kokybė turėtų būti labai nebloga.

„Elephone M2“ taip pat yra įdiegtas dviejų SIM kortelių palaikymas, o pirkėjai Kinijoje nuolatos pabrėžia ir ant „Android 5.1“ platformos gamintojo sukurtos unikalios „ELE UI“ vartojo sąsajos privalumus.

Taigi galiausiai belieka sutikti, kad „Elephone M2“, kaip ekonominės klasės išmanusis telefonas tikrai maloniai stebina ne tik savo dizainu ar simpatiškomis techninėmis charakteristikos, bet ir itin prieinama – nė 130 eurų nesiekiančia kaina.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!