Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/58501/lenovo-pristate-vandeniui-atsparius-moto-g5-ir-moto-g5-plus/spausdinti/

„Lenovo“ pristatė vandeniui atsparius „Moto G5“ ir „Moto G5 Plus“

Publikuota: 2017-03-01 16:02
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Mobiliųjų technologijų parodoje MWC 2017 buvo pristatyti „Moto G5“ ir „Moto G5 Plus“, kurie papildė prekinio ženklo prieinamų išmaniųjų telefonų liniją. Abu modeliai aprūpinti vandeniui atspariu, metaliniu korpusu.

Vienas iš naujienų skirtumų yra ekrano dydis. „Moto G5“ gavo 5 colių Full HD matricą, o „Moto G5 Plus“ versijai kūrėjai panaudojo 5,2 colių ekraną su tokia pat raiška. Priekinį „Plus“ modifikacijos skydelį dengia apsauginis stiklas „Gorilla Glass 3“, žemiau kurio įsikūrė pradžios mygtukas su integruotu pirštų atspaudų skaitytuvu.

Funkcija „One Button Nav“ pirštų atspaudų jutikliui suteikia gestų atpažinimą. Pavyzdžiui, perbraukę į kairę per skenerį atversite vykdomų programų sąrašą, braukdami į dešinę sugrįšite atgal, paspaudimas atlieka mygtuko „Home“ funkciją, o ilgesnis palaikymas nuspaudus aktyvuos „Google Assistant“. „Moto G5 Plus“ vienas iš populiariausių „Moto“ programų „Moto Display“, kuri leidžia peržiūrėti pranešimus, neatrakinant įrenginio.

„Lenovo“ pristatė vandeniui atsparius „Moto G5“ ir „Moto G5 Plus“

„Moto G5“ viduje įlituotas aštuonių branduolių lustas „Snapdragon 430“ su 1,4 GHz dažniu, o „Moto G5 Plus“ pasikliauja „Snapdragon 625“. Šis lustas taip pat turi aštuonis branduolius, tačiau jų dažnis yra 2,0 GHz. Skiriasi ir grafikos apdorojimo našumas: „Plus“ versija geriau pasirodys žaidimuose „Adreno 506“ dėka, o 5 colių variantas tenkinasi silpnesniu akseleratoriumi „Adreno 505“. Tuo tarpu RAM abu prietaisai gavo tiek pat: 2 arba 3 GB, o vidinės atminties gali būti 16 GB arba 32 GB („G5 Plus“ atveju – 64 GB). Yra MicroSD atminties kortelės lizdas.

„Moto G5“ gavo 13 megapikselių pagrindinę kamerą su f/2,2 diafragma, o „Moto G5 plus“ – 12 MP, f/1,7 diafragmą ir dvigubą blykstę su prisitaikančia spalvine temperatūra. Priekinė plačiakampė 5 megapikselių kamera tokia pat abiejuose modeliuose.

Žinoma, abiejų išmaniųjų telefonų matmenys yra skirtingi, todėl į „G5 Plus“ pavyko „sukišti“ talpesnę bateriją – 3000 mAh. „Moto G5“ tenkinasi 2800 mAh akumuliatoriumi. Abu prietaisai palaiko greito įkrovimo technologiją. Išmaniųjų korpusai gali būti pilkos arba aukso spalvos su danga, kuri prietaisus daro atsparius drėgmei.

„Moto G5“ kainuos nuo 199 €, o už „Moto G5 plus“ prašys 229 $.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!