Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/58456/google-atsakas-i-imessage-sms-era-baigesi/spausdinti/

„Google“ atsakas į „iMessage“: SMS era baigėsi?

Publikuota: 2017-02-25 12:11
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

„Google“ atsakas į „iMessage“: SMS era baigėsi? Nors pranešimų programėlės, tokios kaip „WhatsApp“, „Messenger“, „Snapchat“ ir „WeChat“ susirenka vis daugiau vartotojų, funkcijų ir užmezga ryšius su pagrindiniais prekių ženklais, ir „Apple“ programėlė „iMessage“ toliau užimą svarbų vaidmenį „iPhone“ telefonuose, „Android“ ir paieškos gigantė „Google“ paskelbė apie atsakomąsias priemones.

Penktadienį paskelbta apie didelį žingsnį į priekį: yra nauja strategija pristatyti patobulintą pranešimų paslaugą į daugiau „Android“ įrenginių, skelbia techcrunch.com. Be SMS ir MMS paslaugų siūloma nauja bendravimo priemonė RSC. Lietuvoje ši paslauga veikia iš dalies, nes kol kas jos partneriais nėra tapę mobiliųjų ryšių tiekėjai mūsų šalyje.

„Tai yra nauja paslauga. Mes svarstysime galimybę teikti šią paslaugą, bet norime pasižiūrėti, ar ji sulauks populiarumo, – DELFI komentavo „Tele2“ atstovas Andrius Baranauskas. – Lietuvos operatorių klientai gali įsidiegti šią paslaugą, dalis jų veiks, dalis, deja, neveiks.“

Ne visos naujos paslaugos išpopuliarėja, tad operatoriai stebės, kaip ši paslauga įsitvirtina kitose šalyse.

Šis sprendimas turėtų padėti „Google“ sistemos naudotojams sustiprinti pajėgas žinučių siuntimo srityje ir joje išlikti ateityje.

„Android“ paskelbė, kad papildomi 27 įrangos kūrėjai ir prietaisų gamintojai palaikys teikiamas gausias komunikacijos paslaugas (angl. Rich Communications Services arba RCS) – iniciatyvą, kuri sukurs daugiau galimybių bendrauti grupėmis, dalintis aukštos kokybės nuotraukomis, išsiųsti ir gauti žinutes.

Nauja RCS paslauga bus papildoma galimybe bendrauti be jau esančių SMS ir MMS.

Kartu su šiuo sprendimu yra pristatoma nauja programa, skirta skirtingų prekės ženklų atstovams ir susirašinėjimo paslaugų tiekėjams, leidžianti kurti pažangesnes pranešimų platformas.

Partneriais operatoriais tapo „Vodafone“, „Orange“, „Deutsche Telekom“ ir „Globe“.

Teikiant šią paslaugą bendradarbiaus tokie prekės ženklai kaip „LG“, „Motorola“, „Sony“, HTC, ZTE, „Micromax“, „Nokia“, „Archos“, BQ, „Cherry Mobile“, „Condor“, „Fly“, „General Mobile“, „Lanix“, „LeEco“, „Lava“, „Kyocera“, „MyPhone“, „QMobile“, „Symphony“ ir „Wiko“.

Taip pat ši paslauga veiks „Google“ įrenginiuose „Pixel“ ir „Android One“ telefonuose, tad dabar šios paslaugos naudotojais taps apie 1 mlrd. žmonių visame pasaulyje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!