Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/5830/pristatytos-vodafone-mobile-connect-bei-bite-hotspot-paslaugos/spausdinti/

Pristatytos „Vodafone Mobile Connect“ bei „BITĖ HotSpot“ paslaugos

Publikuota: 2006-10-30 13:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ pristatė precedento Lietuvoje neturinčias mobiliojo interneto naujoves – paslaugas „Vodafone Mobile Connect“ ir „Bitė HotSpot“, kurios pradedamos teikti nuo lapkričio 6 dienos. Mobiliojo interneto paslauga „Vodafone Mobile Connect“, kuria pasaulyje naudojasi daugiau kaip 1 milijonas žmonių, šalies gyventojai ir verslo įmonės Lietuvoje bei užsienyje galės naudotis iki 3,6 Mbps greičiu. Maksimalią mobiliojo interneto galimybių plėtrą užtikrins ir paslauga „Bitė HotSpot“, leidžianti susikurti belaidį interneto ryšį reikiamoje vietoje ir reikiamu laiku. Prognozuojama, kad dėl šių naujovių naudojimasis mobiliuoju internetu per ateinančius metus išaugs mažiausiai du kartus.

„Užtikrinę plačiausią mobiliojo interneto geografiją ir didžiausią jo spartą Lietuvoje, šiandien kiekvienam savo klientui atveriame vartus į visavertį internetą šalyje ir pasaulyje. Pristatydami pasaulio mobiliojo ryšio rinkos tendencijas formuojančias naujoves – „Vodafone Mobile Connect“ ir „Bitė HotSpot“ – suteikiame galimybę naudotis itin sparčiu ir visuose žemynuose populiariu mobiliuoju internetu, be to, susikurti jį ten, kur jis reikalingas. Tai siūlome širmieji Baltijos šalyse“, – sakė „Bitės“ grupės generalinis direktorius Maarten van Engeland.

Pasak jo, šios unikalios naujovės gali iš esmės pakeisti interneto rinką Lietuvoje. „Bitės“ prognozėmis, iki 2007 metų pabaigos pusė visų Lietuvoje naudojamų nešiojamų kompiuterių bus prisijungę prie mobiliojo interneto, o didžioji jų dalis - per „Vodafone Mobile Connect“. Jau artimiausiu metu smulkioms šalies įmonėms ir privatiems klientams „Bitė HotSpot“ gali tapti efektyvia alternatyva fiksuotajam DSL internetui. „Bitės“ siūlomos paslaugos pagrindiniai privalumai yra tai, jog nereikia gaišti laiko paslaugos įdiegimui, ji turi platų mobiliojo interneto padengimą bei užtikrina mobilumą. „Esu tikras, kad šios aukštą duomenų perdavimo kokybę ir greitį užtikrinančios naujovės ir toliau „Bitės“ klientams leis naudotis pažangiausiomis Lietuvoje mobiliojo interneto paslaugomis“, – sakė M. van Engeland.

Kartu su didžiausiu pasaulyje mobiliojo ryšio operatoriumi „Vodafone“ pristatyta paslauga „Vodafone Mobile Connect“ suteikia galimybę naudotis mobiliuoju internetu ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Be to, naršyti internete, siųsti ir priimti elektroninį paštą, pasiekti įmonės kompiuteriuose esančius dokumentus ir naudotis kitomis galimybėmis „Bitės“ klientai galės net iki 3,6 Mbps greičiu. Tokią spartą užtikrina daugiausia šalyje – 11 Lietuvos miestų – dengiantis „Bitės“ 3G ir HSDPA tinklas. Pasak „Bitės“ generalinio direktoriaus pavaduotojo verslo klientams Dariaus Montvilos, tokios spartos „Vodafone Mobile Connect“ paslaugą „Bitė“ pasiūlė viena iš pirmųjų Europoje.

„Lietuvoje „Vodafone Mobile Connect” išsiskirs ne tik itin greitu duomenų perdavimu, aukšta ryšio kokybe, bet ir specialia programine įranga, kuri yra labai patogi ir palengvina naudojimąsi mobiliuoju internetu“, – pabrėžė D. Montvila. Už patogų naudojimą, greitį ir patikimumą „Vodafone Mobile Connect” visame pasaulyje jau yra pelniusi daugiau nei milijono klientų pasitikėjimą.

Naudotis „Vodafone Mobile Connect” Lietuvoje bus galima pasirinkus lanksčius, individualius klientų poreikius atitinkančius mokėjimo planus, kurių mėnesio mokestis siekia nuo 80 litų. Nuo šiol bus galima pasirinkti savaitės ar net dienos mokėjimo planą. Keliaujantiems ir besinaudojantiems šia paslauga užsienyje, galios vieningi, aiškūs ir palankūs tarifai.

Kartu su „Vodafone Mobile Connect“ mobiliuoju internetu bei duomenų perdavimo įrenginiu „Bitė“ pristatė ir dar vieną unikalią naujovę rinkoje – belaidžio interneto paslaugą „Bitė HotSpot“. Ši paslauga veikia antrinės „Cisco Systems“ bendrovės „Linksys“ sukurto bevielio maršrutizatoriaus ir „Vodafone Mobile Connect“ pagrindu. „Visame pasaulyje „Linksys“ garsėja kokybe, patikimumu ir paprastumu naudotis, todėl tikimės, kad šį kompaktišką ir labai patogų įrenginį įvertins ir klientai Lietuvoje. Juo labiau, kad šiuo metu analogiškų įrenginių šalyje nėra“, – sakė D. Montvila.

Pasak jo, patogiai ir paprastai į bet kurią vietą perkeliamas „Bitė HotSpot“ leidžia belaidžiu interneto ryšiu vienu metu naudotis keliais biure ar namuose esančiais kompiuteriais, turinčiais galimybę prisijungti prie bevielio interneto ryšio arba tradicinio LAN tinklo. Tai itin aktualu toms verslo sritims, kurioms reikia internetu naudotis tam tikroje vietoje tam tikrą laiką – statybos, audito, konsultavimo paslaugų bendrovėms, taip pat – privatiems klientams, norintiems mobiliuoju internetu naudotis bet kurioje vietoje.

„Dėl savo mobilumo, galimybės dalintis ryšiu su keletu vartotojų vienu metu bei iki 3,6 Mbps greitį užtikrinančio HSDPA tinklo, „Bitė HotSpot“ smulkioms ir vidutinėms įmonėms užtikrins konkurencinį pranašumą. Net neabejoju, kad šios paslaugos paklausa sparčiai augs“, – sakė D.Montvila.

Vienintele didžiausio pasaulyje mobiliojo ryšio operatorius „Vodafone“ partnere Lietuvoje „Bitė“ tapo 2003-aisiais, o Latvijoje – 2006 metais. Naujoji paslauga „Vodafone Mobile Connect“ pakeis „Bitė biz® mobilųjį internetą“. Šia paslauga vartotojai ir toliau galės naudotis iki sutarties pabaigos, o po to bus suteikta galimybė palankiomis sąlygomis pakeisti ją į „Vodafone Mobile Connect“.

Šiuo metu „Bitė“ vienintelė Lietuvoje siūlo plačiausias HSDPA ryšio galimybes bei didžiausią spartą, kuri siekia iki 3,6 Mbps. Jomis „Bitės“ klientai gali naudotis net 11-oje šalies miestų: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Kėdainiuose, Marijampolėje, Tauragėje, Palangoje ir Visagine.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!