Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/5818/bite-3g-ir-hsdpa-rysio-tinkla-isplete-iki-11-miestu/spausdinti/

„Bitė“ 3G ir HSDPA ryšio tinklą išplėtė iki 11 miestų

Publikuota: 2006-10-27 13:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė Lietuva“ siūlo plačiausias 3G ir HSDPA ryšio galimybes Lietuvoje. Pradėjusi teikti 3G ir HSDPA paslaugas Alytuje, Kėdainiuose, Marijampolėje, Tauragėje, Palangoje bei Visagine, nuo šiol sparčiausio mobiliojo duomenų perdavimo paslaugas „Bitė“ teikia net 11-oje šalies miestų.

Šių metų birželį pirmoji Lietuvoje ir viena pirmųjų Europoje įdiegusi HSDPA technologiją, „Bitė Lietuva“ iki šių metų pabaigos 3G ir HSDPA tinklą planuoja išplėsti į daugiau kaip į 15-a šalies miestų. Iki šiol „Bitės“ klientai 3G ir HSDPA paslaugomis galėjo naudotis Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. „Bitė“ yra vienintelis mobiliojo ryšio operatorius Lietuvoje, teikiantis itin spartų iki 3,6 Mbps siekiantį mobilųjį internetą 11-oje Lietuvos miestų ir tai - net dešimčia miestų daugiau nei šiuo metu nei yra paskelbę galintys pasiūlyti kiti mobiliojo ryšio operatoriai.

„Sparti 3G ir HSDPA ryšio plėtra patenkins augantį spartaus mobiliojo darbo ir pažangių mobiliojo ryšio paslaugų poreikį Lietuvoje“, - sakė „Bitės“ grupės generalinis direktorius Maartenas van Engelandas. Jo teigimu, sparčiausio „Bitės“ mobiliojo interneto HSDPA ryšio plėtra jau artimiausiu metu sudarys jam prielaidas tapti vienu pagrindinių mobiliojo interneto kanalų visoje Lietuvoje. Tai bus ypač aktualu populiarėjant nešiojamiesiems kompiuteriams.

Išplėstas 3G ir HSDPA ryšio tinklas „Bitės“ klientams leis ne tik sparčiai dirbti, bet ir naudotis plačiausią paslaugų pasirinkimą Baltijos šalyse siūlančio „Bitės Plius“ 3G portalo paslaugomis. Bendrovės klientai gali naudotis vaizdo skambučiais, „Bitės plius“ 3G portale žiūrėti daugiau kaip 20 pasaulio TV kanalų tiesiogines transliacijas, rinktis iš daugiau kaip 300 000 originalaus garso skambučių melodijų ir beveik 1000 mobiliųjų žaidimų, skaityti mobiliuosius dienraščius bei naujienų portalus mobiliajame telefone.

Itin spartus „Bitės“ 3G mobilusis internetas, pagrįstas HSDPA (angl. High Speed Downlink Packet Access) technologija, užtikrina iki 3,6 Mbps duomenų perdavimo greitį. Tai – net iki 10 kartų greičiau nei įprastas 3G (UMTS) ryšys. Pasirašyti mobiliojo interneto sutartis ir įsigyti HSDPA modemų palankiomis kainomis „Bitės“ klientai gali visuose šalies miestuose, kur veikia bendrovės 3G ir HSDPA ryšys, esančiuose bendrovės salonuose.

3G ryšio paslaugas Lietuvoje bendrovė pristatė šių metų balandžio pabaigoje, o HSDPA – šių metų birželio pradžioje. „Bitė Lietuva“ dukterinė bendrovė Latvijoje „Bite Latvija“, šių metų rugsėjį pristačiusi paslaugas verslui, savo klientams testinį 3G ir HSDPA ryšį siūlo išbandyti 7 miestuose - Rygoje, Jūrmaloje, Daugpilyje, Liepojoje, Ventspilyje, Rezeknėje ir Jelgavoje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!