Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/58166/infrastrukturos-valdytojai-apie-ketinimus-pradeti-infrastrukturos-irengimo-darbus-turi-informuoti-rrt/spausdinti/

Infrastruktūros valdytojai apie ketinimus pradėti infrastruktūros įrengimo darbus turi informuoti RRT

Publikuota: 2017-02-01 12:04
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) informuoja, kad infrastruktūros valdytojai, ketinantys atlikti infrastruktūros įrengimo darbus, kurie visiškai ar iš dalies yra finansuojami valstybės, savivaldybės, Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis, privalo prieš 2 mėnesius iki kreipimosi dėl reikalingų leidimų pateikti RRT pranešimą apie ketinimus vykdyti minėtus darbus.

Ši prievolė nustatyta vadovaujantis naujomis Elektroninių ryšių įstatymo ir 2017 m. sausio 12 d. įsigaliojusių Elektroninių ryšių infrastruktūros įrengimo, žymėjimo, priežiūros ir naudojimo taisyklių nuostatomis. Naujosios nuostatos galioja infrastruktūros valdytojams ir naudotojams, ketinantiems atlikti elektroninių ryšių infrastruktūros ir tinkamos paskirties fizinės infrastruktūros, skirtos gamybos, tiekimo, paskirstymo, transporto paslaugoms teikti, įrengimo darbus.

Tam, kad visi suinteresuotieji asmenys galėtų bendrai įrengti infrastruktūrą mažesnėmis sąnaudomis, RRT viešai skelbs gautus pranešimus apie ketinimus įrengti elektroninių ryšių bei kitos tinkamos paskirties fizinę infrastruktūrą RRT tinklalapyje.

RRT atkreipia dėmesį, kad fiziniai ar juridiniai asmenys, pageidaujantys kartu su infrastruktūros valdytoju įsirengti elektroninių ryšių infrastruktūrą (infrastruktūros naudojai), turi pateikti šiam prašymą. Prašymas bendrai įrengti infrastruktūras turi būti pateiktas prieš 1 mėnesį iki infrastruktūros valdytojo kreipimosi į kompetentingas institucijas dėl reikalingų leidimų arba, jeigu tokių leidimų nereikia, prieš 1 mėnesį iki įrengimo darbų pradžios.

Tikimasi, kad šių naujų nuostatų taikymas sudarys dar palankesnes sąlygas vystytis Lietuvos elektroninių ryšių rinkai ir palengvins didelės spartos plačiajuosčių tinklų įrengimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!