Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/57780/tele2-statistika-su-kaledomis-siemet-sveikinome-internetu/spausdinti/

„Tele2“ statistika: su Kalėdomis šiemet sveikinome internetu

Publikuota: 2016-12-29 10:49
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Įsitvirtina nauji lietuvių kalėdiniai įpročiai – per šias Kalėdas daugiau šventinių sveikinimų skriejo ne skambučiais ir SMS, o mobiliuoju internetu.

Pirmąją Kalėdų dieną, gruodžio 25-ją, „Tele2“ klientai išsiuntė net 2,5 karto daugiau duomenų nei per ankstesnes Kalėdas – 14,4 terabaito (TB), o atsisiuntė dukart daugiau – 125 TB.

„Šventinių dienų ryšio statistika rodo, kad žmonės artimuosius su Šv. Kalėdomis sveikino labai aktyviai, ir tai svarbiausia. Vis dėlto, populiariausi bendravimo kanalai toliau keičiasi – skambučių ir SMS mažėja, o mobiliuoju internetu išsiunčiamų duomenų daugėja. Žmonės bendravimui su artimaisiais renkasi būdus, kurie jiems yra patogesni ir pigesni“, – pasakojo Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Gruodžio 25 d. „Tele2“ paslaugų vartotojai išsiuntė 17,5 mln. SMS žinučių. Tą pačią dieną prieš metus buvo išsiųsta žymiai daugiau – 20 mln. – žinučių.

„Tele2“ tinkle nedaugėjo ir skambučių. Pernai pirmąją Kalėdų dieną žmonės prakalbėjo procentu daugiau, nei šiemet. Šventės dieną skambučių srautas buvo tik 8 proc. didesnis, nei praėjusį, nešventinį, sekmadienį.

Taip pat dalis žmonių Kalėdų dienomis artimuosius sveikino ir skambindami į užsienio šalių telefono numerius. Tokiu skambučių srautas vidutiniškai buvo apie 20 proc. didesnis nei prieš metus, tačiau mažesnis nei darbo dienomis.

Daugiausia žmonės skambino populiariausiomis emigracijos kryptimis. Pirmiausia – į Jungtinę Karalystę, Vokietiją, Norvegiją, taip pat Prancūziją ir Lenkiją, kitas Europos šalis.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!