Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/57489/samsung-galaxy-s8-tures-netekciu-dings-ekrano-remelis-mygtukas-kistukas/spausdinti/

„Samsung Galaxy S8“ turės „netekčių“: dings ekrano rėmelis, mygtukas, kištukas

Publikuota: 2016-12-09 07:10
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Vienas iš įdomiausių 2017 metų pabaigos klausimų – ar „Samsung“ sugebės atsigauti po dvigubo smūgio: visiško fiasko, susijusio su „Note 7“ ir fantastiškai sėkmingo „Google Pixel“ išleidimo. Panašu, kad korėjiečių atsakymas į užklupusias problemas – netikėti „Galaxy S8“ dizaino sprendimai, rašo „The Verge“.

Praktiškai visi šiuolaikiniai išmanieji telefonai yra su pilnai stiklinėmis priekinėmis sienelėmis. Tačiau po stiklu ties briaunomis beveik visada be išimčių aplink ekraną būna juodas rėmelis, kuriame sutalpintos svarbios įrenginio detalės – garsiakalbis, nuotolio jutiklis, priekinė kamera, namų mygtukas. Bet „Bloomberg“ skelbia, kad „Galaxy S8“ rėmelį ketina visiškai pašalinti.

Turbūt geriausias pavyzdys, kaip galėtų atrodyti naujasis „Samsung“ flagmanas, kurio pristatymo tikimasi per vasario pabaigoje-kovo pradžioje vyksiančią „Mobile World Congress“ parodą Barselonoje, yra „Xiaomi Mi Mix“ išmanusis, kuriame tipinį nuotolio jutiklį pakeičia ultragarsinis, asmenukių kameros pozicija pakeista, o garsiakalbis yra piezoelektrinis ir garsą perduoda viso korpuso vibracijomis.

„Bloomberg“ straipsnyje teigiama, kad „Samsung“ savo tradicinį fizinį „Namų“ mygtuką pakeis virtualiu, kuris bus paslėptas stikle, apatinėje ekrano dalyje. Tiesa, kol kas neaišku, koks tai bus sprendimas – paprastas talpinis mygtukas, kaip jau įprasta daugelyje kitų „Android“ įrenginių, ar spaudimo stiprumui jautrus sprendimas, primenantis „Apple 3D Touch“. Beveik neabejojama, kad bent šiokia tokia dalis rėmelio ant priekinės sienelės liks – tikriausiai apatinėje jos dalyje. Plonutę juodą juostelę pasiliko ir „Mi Mix“ telefone.

„Bloomberg“ prognozuoja, kad „Samsung“ pristatys ne vieną S8 linijos gaminį – tikriausiai jų dydžiai bus panašūs į dabartinių flagmanų – 5,1 colio įstrižainės S7 ir 5,5 colių įstrižainės „S7 Edge“. Bet, skirtingai nei ligšioliniuose modeliuose, „Bloomberg“ prognozuoja, kad naujoje „Galaxy“ telefonų kartoje bus naudojamas lenktas „apgaubiantis“ ekranas.

Tikėtina, kad lustų rinkinys, kurį flagmanuose montuos „Samsung“, bus „Qualcomm's Snapdragon 835“, nors neatmestinas ir jau įprastas „Samsung“ sprendimas – skirtingiems regionams skirtuose įrenginiuose dėti arba „Qualcomm“, arba „Exynos“ lustus. O „Snapdragon 835“ pasirinkimas būtų patrauklus tuo, kad „Microsoft“ paskelbė šio lustų rinkinio palaikymą pritaikant „Windows x86“ architektūros programinę įrangą ARM procesoriams. Žinoma, tai dar nereiškia, kad į „Galaxy S8“ galėsite įsirašyti pilnavertę „Photoshop“ versiją, bet tokia techninė galimybė bus.

Ankstesniuose ganduose taip pat užsimenama, kad S8 iš priekinės sienelės pašalins fizinį namų mygtuką, buvusį šiuose įrenginiuose nuo pat S telefonų serijos pradžios. Taip pat priduriama, kad „Samsung“, pastebėję, kad dėl ausinių kištuko lizdo pašalinimo nekilo visuotinių sukilimų banga, nusprendė patys atlikti tokį patį pakeitimą, taip palikdami daugiau vietos kitai įrangai telefono viduje. Akumuliatoriaus krovimui ar prijungimui prie kitų įrenginių bus naudojamas „USB-C“ lizdas, ekrano raiška nesikeis, lyginant su šiemetiniais modeliais.

Tiesa, nors nors naujų įrenginių pristatymo tikimasi kovą, anot „Bloomberg“ naujoves galime pamatyti ir balandį, mat dėl „Galaxy Note“ fiasko gali būti taikomos naujos, griežtesnės bandymų procedūros.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!