Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/5722/tiketos-bilietai-jau-ir-mobiliajame-telefone/spausdinti/

„Tiketos“ bilietai – jau ir mobiliajame telefone

Publikuota: 2006-10-16 09:52
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Tiketa, UAB

Bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“ renginių lankytojams pasiūlė dar vieną unikalią naujovę – mobilųjį bilietą. Nuo šiol norintiems įsigyti bilietą nebereikės nei vykti į bilietų kasas, nei patiems spausdintis bilietą spausdintuvu – jis pats pasieks pirkėjo mobilųjį telefoną.

„Mobilusis bilietas – visiška naujovė ne tik Lietuvos, bet ir viso Baltijos šalių regiono elektroninės prekybos rinkoje. Džiaugiamės, jog po apie pusmetį trukusio mūsų IT specialistų darbo šią naujovę galime pasiūlyti renginių lankytojams“, - sakė „Tiketos“ generalinis direktorius Ernestas Kačerauskas.

Mobilųjį bilietą gali įsigyti kiekvienas, perkantis bilietus į renginius interneto svetainėje www.tiketa.lt bei turintis savo mobiliajame telefone aktyvuotą WAP paslaugą. Sumokėjus už bilietą, tereikia pasirinkti kokiu būdu norite gauti bilietą – patys atsispausdinti jį spausdintuvu ar gauti mobilųjį bilietą į mobilųjį telefoną. Pasirinkus pastarąją opciją, reikia įvesti mobiliojo telefono numerį, ir po kelių sekundžių telefoną pasieks WAP nuoroda. Ją atidarius, mobiliojo telefono ekrane pasirodo unikalus dvimatis grafinis kodas. Būtent šį kodą nuskaičius specialiu skaitytuvu, patenkama į renginį.

„Mobilusis bilietas renginių lankytojams atveria daugybę naujų galimybių. Pavyzdžiui, bilietą įsigyti namuose, kur dažniausiai nėra spausdintuvo, arba padaryti staigmeną draugui – mobilųjį bilietą galima nusiųsti bet kuriuo mobiliojo telefono numeriu“, - sakė E.Kačerauskas.

Mobiliuosius bilietus „Tiketa“ jau dabar siūlo įsigyti į visus „Siemens“ arenoje vyksiančius renginius, palaipsniui su mobiliu bilietu bus galima lankytis ir kituose renginiuos, į kuriuos bilietus platina „Tiketa“.

Naujovės kūrėjai prognozuoja, jog mobilusis bilietas dar labiau išpopuliarins elektroninę bilietų prekybą. Prieš dvejus metus „Tiketa“ renginių lankytojams pasiūlė iki šiol analogų neturintį elektroninį bilietą – galimybę įsigyti bilietą internetu neišvykstant iš namų ar darbovietės ir atsispausdinti jį spausdintuvu. Šiuo metu internetu įsigyjama ir rezervuojama jau apie pusė visų „Tiketos“ platinamų bilietų. Nuo spalio 1 dienos internetu įsigyjamų bilietų mokestį „Tiketa“ sumažino iki 1 Lt.

Modernią bilietų platinimo sistemą, aprūpintą visų bilietų pardavimo paslaugų paketu, „Tiketa“ įdiegė 2004-ųjų pabaigoje. Savo galimybėmis unikali bilietų platinimo sistema sukurta pagal sėkmingai užsienyje veikiančių sistemų pavyzdį. Į sistemos tobulinimą bendrovė jau yra investavusi milijoną litų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!