Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/56718/pagal-tevu-norus-teo-sukure-vaiku-kampeli/spausdinti/

Pagal tėvų norus „Teo“ sukūrė „Vaikų kampelį“

Publikuota: 2016-10-12 17:48
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kokia būtų televizija, jeigu galėtumėte ją sukurti savo vaikams? Tokia, kuri yra pritaikyta jų poreikiams! „Teo“ atnaujina savo išmaniąją televiziją (IPTV) „Vaikų kampeliu“ – išskirtine paslauga rinkoje, sukurta pagal tėvų ir jų vaikų norus. Specialiai vaikams pritaikytoje aplinkoje yra sudėtas vaikams tinkamas turinys, edukacinės laidos, garsinės pasakos ir dainos.

„Televizija tampa saugi vieta vaikui, kurioje jie galės matyti jų auditorijai atrinktą turinį. Laiką prie televizorių vaikas galės leisti aktyviai – sužinoti, mokytis ar dainuoti karaokė. Prie „Vaikų kampelio“ kūrimo aktyviai prisidėjo ir tėvai išsakydami savo lūkesčius. Tai yra naujas etapas mūsų paslaugų kūrime, kai į jį aktyviai įsitraukia mūsų klientai“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ privačių klientų vadovas Norbertas Žioba.

„Teo“ išmaniąją televizija birželio pabaigos duomenimis namuose turėjo 178 tūkstančiai klientų, beveik pusė jų turi vaikų iki 18 metų. Todėl ypatingas dėmesys „Vaikų kampelyje“ skiriamas vaikiško turinio įvairovei ir gausai užtikrinti. Tėvai su nauja paslauga taip pat gali nustatyti kasdienę žiūrėjimo normą ir saugoti mažųjų žiūrovų regėjimą – tam skirta laikmačio juosta. Patiems mažiausiems žiūrovams galima įjungti jų amžių atitinkantį turinio filtrą.

Kuriant naują papildomą „Teo“ išmaniosios televizijos paslaugą, buvo atlikta apklausa, kurioje klientai pasidalino savo patirtimi. Ji leido geriau suprasti vaikų televizijos žiūrėjimo įpročius ir problemas su kuriomis susiduria tėvai.

Apklausos rezultatai atskleidė, kad didžioji dalis tėvų vaikiškus kanalus vertina gerai, tačiau iki šiol pasigedo daugiau edukacinio turinio vyresniems vaikams ir kanalų lietuvių kalba. Tėvai nori, kad jų vaikai turėtų galimybę žiūrėti pažintines laidas.

Apie 77 proc. apklaustų „Teo“ klientų vertindami savo vaikams skirtos televizijos funkcionalumą nurodė, kad jiems svarbiausia turėti galimybę pasižymėti mėgstamą turinį ir įtraukti jį į atskirą kategoriją. Antroje vietoje buvo galimybė nustatyti, kiek laiko vaikui galima žiūrėti televiziją. Visi šie tėvų pageidavimai buvo sudėti į „Vaikų kampelį“.

„Vaikų kampelio“ paslaugos kaina yra 3,9 euro per mėnesį. Tačiau visi „Teo“ išmaniosios televizijos klientai vaikams skirtą versiją galės nemokamai išbandyti iki metų pabaigos.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!