Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/55931/sukciams-pokemonu-medziokleje-ne-vieta/spausdinti/

Sukčiams pokemonų medžioklėje ne vieta

Publikuota: 2016-08-17 12:16
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Sukčiaujantys „Pokemon Go“ žaidėjai pagaliau pradėjo sulaukti atpildo, kokio yra nusipelnę. Naudodami specialias GPS sistemas apgaunančias programėles ar netgi virtualius pagalbininkus (angl. bots) kai kurie pokemonų medžiotojai neišeidami iš namų keliaudavo po savo miestą ar netgi užsienio šalį rinkdami pokemonus ir kitas gėrybes.

Toks elgesys ypač piktino sąžiningus žaidėjus, kurie per dieną sukardavo ne vieną dešimtį kilometrų, nors vis tiek nesugebėdavo prilygti namisėdoms sukčiams. Ta proga žaidimo kūrėja „Niantic“ nusprendė duoti atkirtį ir tiesiog blokuoti visus žaidėjus, kurie bent kartą yra sukčiavę žaidime.

Sukčiams pokemonų medžioklėje ne vieta
Edvardo Blaževič nuotr. / Alfa.lt

Dažniausiai sukčiai naudodavosi GPS klaidinančiomis programėlėmis, tačiau kai kurie įsirašydavo ir „Pokevision“ programinę įrangą, kuri leisdavo gerokai lengviau surasti pasislėpusius pokemonus. Panašias programėles jau pradėjo „žudyti“ patys „Niantic“ darbuotojai.

„Pokemon Go“ kūrėjai viliasi, jog kova prieš sukčiaujančius žaidėjus leis vėl padaryti žaidimą linksmą ir sąžiningą, o kova „sporto klubuose“ taps lygi. Beje, jeigu įsivels klaida ir kieno nors paskyra bus užblokuota nepelnytai, kompanija ketina leisti parašyti kiekvienam savo pasiaiškinimą, kurį apsvarsčius galbūt paskyra vėl taps prieinama.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!