Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/5582/maps-lt-zemelapiai-persikels-i-mobiliuosius-telefonus/spausdinti/

„Maps.lt“ žemėlapiai persikels į mobiliuosius telefonus

Publikuota: 2006-09-29 09:31
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Hnit-Baltic GeoInfoServisas, UAB

Populiarios interneto svetainės www.maps.lt kūrėja UAB „Hnit-Baltic“ (HB) skaitmeninius Maps.lt žemėlapius perkels į mobiliuosius telefonus. Dėl žemėlapių detalumo ir interaktyvumo HB sukurta paslauga „WAP.Maps.lt“ pranoksta visas iki šiol šalyje teiktas panašaus pobūdžio paslaugas.

„Maps.lt paslaugų populiarumą lėmė galimybė atlikti paiešką adreso tikslumu ir patogūs žemėlapių valdymo įrankiai, todėl manome, kad tai bus ir „WAP.Maps.lt“ pranašumas“, – sako Arvydas Dotas, „Maps.lt“ produkto vadovas.

Anot jo, norint greitai susiorientuoti Lietuvos vietovėse, užtenka turėti mobilųjį telefoną su WAP funkcija. Jokios kitos papildomos programinės įrangos klientams įsigyti nereikia.

„WAP.Maps.lt“ paslauga galės naudotis visų mobiliųjų operatorių klientai, norintys efektyviau planuoti savo darbo laiką ir laisvalaikį, pvz., interaktyviame žemėlapyje surasti adresą, institucijas, lankytinas vietas (maitinimo, mokslo įstaigas, muziejus, teatrus ir kt.), dominančius objektus (degalines, bankus, medicinos įstaigas ir kt.), ežerus, upes bei gamtos rezervatus.

Kitai „WAP.Maps.lt“ paslaugos naudotojų grupei – įmonėms, siekiančioms didinti paslaugų patrauklumą saviems klientams, – HB suteiks galimybę „WAP.Maps.lt“ žemėlapius integruoti į savas wap svetaines. Tai aktualu nekilnojamojo turto, kelionių agentūroms, turizmo informacijos centrams, įmonių katalogams ir kitoms bendrovėms, kurių klientams svarbu surasti vietą žemėlapyje bei pažinti pasirinkto objekto aplinką.

Greitu metu planuojama išplėsti „WAP.Maps.lt“ galimybes ir klientams pasiūlyti tokias paslaugas kaip maršrutų planavimas ar žemėlapyje pažymėtos vietos nusiuntimas draugui. Be to, klientai galės naudotis ir kitų Baltijos šalių žemėlapiais, o interneto svetainė www.maps.lt bus pritaikyta mobiliųjų telefonų interneto naršyklėms.

Skirtingai nuo dabartinių „Maps.lt“ paslaugų, „WAP.Maps.lt“ paslaugos bus mokamos. Tačiau tikimasi, kad dėl savo pranašumų „WAP.Maps.lt“ bus ne mažiau populiari vartotojų tarpe, nei interneto svetainė „Maps.lt“. Šiandien www.maps.lt paslaugomis kasdien pasinaudoja per 10 tūkst. vartotojų, kurie atlieka per 50 tūkst. paieškos užklausų.

Interneto svetainę www.maps.lt HB sukūrė dar 2001 m. spalio mėn. Lygiai po metų – 2002 m. spalį HB sukūrė ir pirmąjį žemėlapį mobiliesiems telefonams – „MMS Žemėlapį“. Planuojama, kad pradėjus teikti „WAP.Maps.lt“ paslaugą, „MMS Žemėlapio“ paslauga bus integruota į mobiliąsias paslaugas ir įgis naują vertę.

HB specialistai „WAP.Maps.lt“ paslaugą pademonstruos spalio 5 – 7 dienomis vyksiančioje specializuotoje nekilnojamojo turto parodoje „Miestas 2006“ Lietuvos parodų centre „Litexpo“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!