Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/55542/vilniu-ir-kauna-sujunge-100-km-nemokamo-wi-fi/spausdinti/

Vilnių ir Kauną sujungė 100 km nemokamo Wi-Fi

Publikuota: 2016-07-15 13:16
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Lietuvos geležinkelių“ traukiniais tarp Vilniaus ir Kauno vykstantys keleiviai nuo šiol gali nemokamai naudotis internetu be spartos ir atsisiunčiamų duomenų kiekio apribojimo. Visuose vagonuose įdiegtas aukščiausios kokybės belaidis interneto (Wi-Fi) ryšys veikia sparčiausio Lietuvoje „Omnitel“ 4G interneto pagrindu.

Valanda kelio traukiniu tarp dviejų didžiųjų Lietuvos miestų dabar gali būti per trumpa, jei jos metu pradėjote gaudyti pokemonus arba įpusėjote antrąją „Kortų namelio“ seriją. Visuose traukiniuose tarp Vilniaus ir Kauno vasaros viduryje pradėjęs veikti Wi-Fi iš karto sulaukė keleivių susidomėjimo – vien per kelias savaites po pirmojo traukinio paleidimo keleiviai persiuntė beveik 1 TB duomenų.

„Sujungę mobiliojo ryšio ir Wi-Fi technologijas traukiniuose įdiegėme spartų internetą be technologinės takoskyros. Vos įlipę į traukinį keleiviai galės be jokių slaptažodžių prisijungti prie saugaus traukinio Wi- Fi tinklo ir nemokamai linkti spartaus interneto aprėptyje“, – sako „Teo“ ir „Omnitel“ technologijų vadovas Andrius Šemeškevičius.

„Rūpinamės keleivių patogumu ir nuolat geriname jų kelionių kokybę. Vasaros pradžioje belaidį internetą pasiūlėme naujuose maršrutu Vilnius-Klaipėda- Vilnius vykstančiuose traukiniuose, o dabar suteikiame galimybę juo neribotai naudotis ir populiariausios kelionės Vilnius-Kaunas- Vilnius metu“, – sako „Lietuvos geležinkelių“ keleivių vežimo direkcijos pardavimų ir rinkodaros departamento direktorius Andrius Petrušis.

Beveik 1000 bazinių 4G stočių turintis „Omnitel“ mobiliojo ryšio tinklas yra plačiausias Lietuvoje ir yra pasiekiamas 97 proc. Lietuvos teritorijos. Juo jau gali naudotis beveik 99 proc. šalies gyventojų. „Omnitel“ taip pat turi daugiausiai 4G celių, kurios užtikrina didelę tinklo talpą, greitį ir aprėptį. Naujausiais Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, vidutinė 4G sparta „Omnitel“ tinkle siekia 36 Mb/s. Europos Komisijos duomenimis, 96,7 proc. Lietuvos interneto naudotojų prie interneto jungiasi bent kartą per savaitę – tai yra daugiau nei Europos sąjungos vidurkis. Prie plataus interneto paplitimo šalyje prisideda ne tik puikiai išplėtoti mobiliojo ir šviesolaidžio tinklai, bet ir platus viešos Wi-Fi prieigos paplitimas.

Lietuvos ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, abonentų skaičius, kurie interneto prieigos paslaugomis naudojosi jungdamiesi belaidžiu Wi-Fi ryšiu, pernai per metus išaugo beveik 11 procentų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!