Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/5528/buvo-nulauztas-izraelio-karinis-radijo-rysys/spausdinti/

Buvo „nulaužtas“ Izraelio karinis radijo ryšys

Publikuota: 2006-09-23 15:43
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Critical Security

Oficialūs Libano ir Hezbollah atstovai praneša, jog Hezbollah partizanai sugebėjo nulaužti Izraelio karinio radijo ryšio kanalą.

Pasinaudodami įranga, tikriausiai gauta iš Irano, jie sugebėjo stebėti Izraelio radijo pranešimus. Vieno iš Hezbollah kariuomenės vadų teigimu, gauta informacija padėjo jiems atitinkamai išdėstyti prieštankinius būrius ir sėkmingai suplanuoti kelis mūšius. Taip pat buvo užsiminta, jog jie neturėjo priėjimo prie visų perduodamų pranešimų visą laiką, tačiau gautos informacijos jiems užteko, jog pridarytų rimtos žalos Izraelio armijai. Kaip buvo nulaužtas saugus Izraelio radijo kanalas, Hezbollah vadas atsisakė komentuoti.

Izraelio kariuomenė atsisakė komentuoti ar jų radijo ryšys buvo nulaužtas, teigdami, jog informacija apie tai kelia pavojų saugumui. Tačiau buvęs Izraelio generolas, kuris norėjo išlikti anonimu, teigė, jog Hezbollah įsilaužimas turėjo „pragaištingų padarinių“ Izraelio armijai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!