Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/55156/bluetooth-5-viskas-ka-turite-apie-tai-zinoti/spausdinti/

„Bluetooth 5“: viskas, ką turite apie tai žinoti

Publikuota: 2016-06-14 18:36
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

„Bluetooth 5“: viskas, ką turite apie tai žinotiGrupė specialistų, kurie yra atsakingi už „Bluetooth“ technologijos tobulinimą, paskelbė, jog jau šią savaitę turėtų būti oficialiai pristatyta penktoji technologijos specifikacija. Planuojamas „Bluetooth 5“ pristatymas turėtų įvykti jau birželio 16 dieną, o po šios dienos technologija turėtų pasiekti telefonus, kompiuterius ir netgi automobilius.

Štai penki dalykai, kuriuos derėtų žinoti kalbant apie „Bluetooth 5“:

#1 Jis bus daug spartesnis

Nėra jokių netikėtumų – „Bluetooth 5“ bus du kartus spartesnis nei „Bluetooth 4.2 LE“, teigia kūrėjai. Tai reiškia, jog maksimalus pralaidumas turėtų siekti 2 Mbps. Tiesa, tokio greičio realiame pasaulyje greičiausiai nepavyks pasiekti, kadangi jis „išspaustas“ tik bandymų sąlygomis.

#2 Jis veiks didesniu atstumu

Kitas svarbus technologijos patobulinimas yra susijęs su ryšio pasiekiamumu. Kūrėjų teigimu, „Bluetooth 5“ turėtų keturis kartus padidinti veikimo atstumą, o tai reiškia, jog „Bluetooth“ ryšys turėtų pasiekti įrenginį už 300 metrų.

#3 Jis tiksliau nustatys vietą

„Bluetooth 5“ ketina pasiūlyti papildomų navigacijos funkcijų, kad ši technologija būtų dar efektyvesnė ir patogesnė naudoti uždarose patalpose. Tai reiškia, jog net ir tokiose nedidelėse teritorijose kaip prekybos centras bus galima tiksliai pasinaudoti „Bluetooth 5“.

#4 Jis bus paruoštas daiktų internetui

Specialistai teigia, jog „Bluetooth 5“ bus optimizuotas ir suteiks geresnį pranašumą išnaudojant išmaniųjų namų paketą, taip pat taupys energiją.

#5 Tau prireiks naujo įrenginio

Skirtingai nei keletas „Bluetooth“ patobulinimų, būtent „Bluetooth 5“ turėtų pareikalauti naujų lustų, jei norima maksimaliai išnaudoti visas galimybes ir funkcijas. Nuo 2017 metų gaminami išmanieji įrenginiai jau turės savyje šį komponentą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!