Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/54925/nuo-siandien-virtualybe-prieinama-kiekvienam-lietuviui/spausdinti/

Nuo šiandien „Virtualybė“ prieinama kiekvienam lietuviui

Publikuota: 2016-05-26 13:28
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nuo šiandien „Virtualybė“ prieinama kiekvienam lietuviuiVirtuali realybė (VR) sparčiai populiarėja visame pasaulyje, bet Lietuvoje ją išbandė toli gražu ne kiekvienas. Pagrindinė priežastis – brangoki VR akiniai. „Labas“ keičia padėtį ir vasarą virtualybę padarys prieinamą kiekvienam.

„Virtuali realybė populiarėja žaibiškai, tad nutarėme šią pramogą suteikti kiekvienam. Pagrindinį barjerą – per didelę VR akinių kainą – įveikėme paprastai: dalinsime „Labas“ VR akinius kiekvienam, kas papildys 1 sąskaitą arba įsigys specialią pakuotę. Žingsniui į virtualybę reikės tik išmaniojo telefono“, – sako Arūnas Mickevičius, „Bitė Lietuva“ rinkodaros vadovas.

A. Mickevičiaus nuomone, atėjo geriausias laikas nerti į VR pasaulį, nes per artimiausius 2 metus čia lankysis 4 kartus daugiau žmonių nei šiandien, ir iki 2018 metų aktyvių VR vartotojų skaičius nuo 43 milijonų išaugs iki 171 milijono. Toks didelis populiarumas lėmė įvairiausių VR programėlių ir žaidimų bumą. Toliau „Labas“ komanda pateikia tik keletą pavyzdžių, kuriuos siūlytų išbandyti kiekvienam VR akinių savininkui.

Prieš kelionę – apšilimas virtualybėje

Atostogoms vietą galima rinktis įprastai: peržiūrėti šimtus paveikslėlių ar perskaityti atsiliepimus internete. Tačiau tai galima daryti išmaniau – virtualiai nukeliauti į įspūdingiausias pasaulio vietas ir „realiai“ pamatyti, kaip jos atrodo. Su programėlė „Sites in VR“ galima „pavaikštinėti“ po mylimiausias turistų vietas net nesusikrovus lagamino.

Tam pritaria ir žinomas keliautojas Makalius (Rimvydas Širvinskas): „Tai labai patogus būdas pasirinkti kelionių kryptį – atsisėdi ir namuose „perkeliauji“ įspūdingiausias pasaulio vietas. Taip atrandi ne tik mylimiausią kampelį, bet ir pasisemi nuostabių įspūdžių. Dar vienas įdomus virtualios realybės panaudojimas: kiekvienas iš kelionių parsivežame begalę vaizdo įrašų ir nuotraukų. Technologijos jau leidžia visą turinį perkelti į virtualią realybę ir juo pasidalinti su draugais“.

Amerikietiški kalneliai arba skrydis į kosmosą?

Kartais iš namų išeiti nesinori, tik pramogoms noras niekur nedingsta. Tokioje situacijoje praverčia virtuali realybė. Lova greitai pavirsta atrakcionų parku ir skrydžiu linksmaisiais kalneliais „VR Roller Coaster“ programėlėje, o namų kėdė – super-greitu motociklu „VR Bike“.

Su virtualia realybe lengva nukeliauti net į kosmosą. „Deep Space Battle VR“ leis sėstis į erdvėlaivio kapitono kėdę ir patirti nepakartojamus nuotykius.

Į metų laikus dėmesio galima nekreipti

Nors vasara dar tik artėja, ji neataušina žiemos sporto mėgėjų noro toliau džiaugtis sniegu ar ledu. VR padės trumpam užmiršti žalumą ir įsijausti į ledrogių sportą arba sniego gniūžtėmis ginti savo sniego tvirtovę.

VR žvaigždžių koncertai persikelia į miegamąjį

Kad ir kaip stengsiesi, visų mėgstamiausių atlikėjų koncertų neaplankysi. Bet VR koncertus galima perkelti į kiekvieno namus ir dar pasiūlyti geriausias vietas salėje. Vaizdo įrašų platformoje „YouTube“ galima rasti begalę populiarių atlikėjų pasirodymų jau virtualioje realybėje – ar tai būtų „Kygo“, ar „Bjork“ .

Šiandien startuojančios „Labas“ naktys jei kelintą vasarą leidžia naktimis internete naršyti nemokami ir neskaičiuojant gigabaitų, tad visi norintys galės parsisiųsti ir išmėginti daugybę VR programėlių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!