Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/5364/bites-klientai-visos-europos-zemelapius-ras-mobiliajame-telefone/spausdinti/

„Bitės“ klientai visos Europos žemėlapius ras mobiliajame telefone

Publikuota: 2006-09-07 11:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ klientai pirmieji šalyje galės naudotis visos Europos šalių bei miestų žemėlapiais mobiliajame telefone. Analogų šalyje neturinčią paslaugą „Locator.Maps“ bendrovė pristatė kartu su UAB „Mobiliųjų sprendimų centras“. Lietuvos ir Latvijos teritorijų žemėlapiai telefonuose bus pateikiami ypač detaliai - miestų ir miestelių gatvių tikslumu.

„Į mobiliuosius telefonus perkelti žemėlapiai nuo šiol leis ne tik itin paprastai susiorientuoti vietovėje, bet ir sėkmingai pasiekti kelionės tikslą“, – sakė „Bitės“ mobiliojo interneto vadovas Šarūnas Chomentauskas. Jo teigimu, itin patogu bus tai, kad reikalingas žemėlapis ir kliento buvimo vieta bus nustatoma automatiškai, todėl nereikės įvedinėti adresų ar vietovių pavadinimų.

Naudojantis „Locator.Maps“, Lietuvoje ir Latvijoje labiausiai tinkantis žemėlapis pagal mobilaus telefono buvimo vietą parenkamas automatiškai. Judant žemėlapio vaizdas yra nuolat atnaujinamas, todėl reikalingą vietą bus galima matyti ir neįvedus papildomos informacijos. Buvimo vieta šiose šalyse rodoma gatvių tikslumu.

Kitose Europos šalyse reikiamus žemėlapius bus galima susirasti įvedus atitinkamos vietovės pavadinimą. „Locator.Maps“ paslauga taip pat suteikia galimybę pažymėti žemėlapyje vietą ir šį žemėlapį nusiųsti draugui trumpąja žinute ar elektroniniu paštu.

„Mobiliųjų sprendimų centro“ direktoriaus Vidmanto Liutkausko teigimu, žemėlapių bazę ketinama pildyti ir jau kitais metais pasiūlyti detalius visos Europos žemėlapius. Lietuvos žemėlapiai pateikiami lietuvių kalba, o likusiuose kelių ir vietovių pavadinimai rašomi atsižvelgiant į tarptautinius standartus.

„Locator.Maps“ žemėlapiai teikiami į visus mobiliuosius telefonus su WAP funkcija. Žemėlapio dydis ir kokybė priklausys nuo telefono galimybių – kuo didesnis telefono ekranas ir jo raiška, tuo detalesnis žemėlapis bus pavaizduotas. Paslaugą klientai atras „BITĖS plius“ mobiliojo interneto svetainėje, „Būtina kasdien“ skiltyje.

Paslauga „Locator.Maps“ yra buvimo vietos Lietuvoje ir Latvijoje nustatymo paslaugos „Locator.lt“ dalis. Unikalią paslaugą „Locator.lt“ savo klientams „Bitė“ kartu su UAB „Mobiliųjų sprendimų centras“ pasiūlė 2005 metų pradžioje. Nuo jos teikimo pradžios jau yra užsiregistravę per 7 000 jos vartotojų, iš jų 1700 šia paslauga naudojasi nuolat. Šia vietos nustatymo paslauga gali naudotis ir kitų „Bitės Lietuva“ tinkle esančių mobiliojo ryšio paslaugų teikėjų klientai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!