Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/53477/ateities-ismaniuju-telefonu-baterijos-veiks-savaite/spausdinti/

Ateities išmaniųjų telefonų baterijos veiks savaitę

Publikuota: 2016-02-12 09:32
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Varlė.lt
Inf. šaltinis: Varlė.lt

Didėjantis šiuolaikinių mobiliųjų įrenginių našumas ir ekrano įstrižainė lemia autonominio veikimo mažėjimą. Remiantis įvairiomis apklausomis, daugelis naudotojų savo išmaniajame telefone norėtų matyti ne naujas funkcijas, o kiek talpesnę bateriją.

Deja, esami sprendimai kol kas neleidžia sukurti kompaktišką ir kartu galingą bateriją, tačiau panašu, kad netrukus ši situacija gali pasikeisti. Šiandien jau yra visa aibė šios srities perspektyvių koncepcijų ir projektų. Vienas tokių projektų priklauso „Intelligent Energy Holdings“ kompanijai.

Ateities išmaniųjų telefonų baterijos veiks savaitę

Britų gamintojas specializuojasi paremtose kuro elementais maitinimo sistemose. „Intelligent Energy Holdings“ gavo 7,6 mln. dolerių investiciją kompaktiško maitinimo elemento sukūrimui. Toks elementas turėtų išmaniųjų telefonų baterijos autonominio veikimo laiką prailginti iki 7 dienų.

Pasak „Intelligent Energy Holdings“ vykdomojo direktoriaus, tokia naujiena masinėje gamybos pasirodyti jau galėtų per artimiausius 2 metus.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!