Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/5177/vartotojai-vis-dazniau-skambina-per-interneta/spausdinti/

Vartotojai vis dažniau skambina per internetą

Publikuota: 2006-08-17 15:19
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: TEO LT, AB

Telekomunikacijų bendrovė TEO LT, AB pristato naują paslaugą plačiajuosčio interneto klientams – ZEBRA pokalbius internetu. Ši paslauga vartotojams leis ne tik skambinti iš kompiuterio į kompiuterį, bet ir į bet kurį telefono numerį ir gauti skambučius į kompiuterį bet kurioje pasaulio vietoje, kur tik galima prisijungti prie interneto.

ZEBRA pokalbiai internetu atspindi ir TEO LT paslaugų plėtros viziją – visų ryšio priemonių, esančių namuose, integravimą į vieningą ryšio sistemą“, - teigė Darius Didžgalvis, TEO LT, AB Technologijų tarnybos vadovas ir generalinio direktoriaus pavaduotojas.Be to šis sprendimas patenkins išaugusį skambučių internetu poreikį ir išplės bendravimo galimybes privatiems ZEBRA klientams, kurių šiuo metu yra apie 130 tūkstančių. Planuojame, kad iki 2010 metų ZEBRA pokalbiais internetu naudosis ne mažiau nei 50 tūkstančių vartotojų.

Statistikos departamento duomenimis, šių metų I ketvirtį, palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje daugiau nei du kartus padidėjo interneto prieigą turinčių namų ūkių ir nuo 13 iki 27 proc. išaugo skambinančių internetu skaičius. ZEBRA vartotojų apklausa internete taip pat parodė, kad net 75 proc. ZEBRA klientų jau skambina internetu, dažniausiai į kitą kompiuterį. Iš kompiuterio į telefoną yra skambinę 11 proc. apklaustųjų, tačiau šis poreikis sparčiai auga, ypač tarp jaunų žmonių.

ZEBRA pokalbių internetu pagrindiniai privalumai, lyginant su analogiškomis telekomunikacinių bendrovių teikiamomis paslaugomis, yra paprastas įdiegimas ir patogus atsiskaitymo būdas – vartotojas gauna vieną sąskaitą už visas telekomunikacines paslaugas iš to paties tiekėjo. Ne mažiau svarbus ZEBRA pokalbių paslaugos privalumas yra vartotojo mobilumas. Pasak Dariaus Didžgalvio, ZEBRA pokalbiai patogūs, nes nevaržo ne tik skambinančio, bet ir pašnekovo mobilumo – nebūtina laukti, kol jūsų draugai įsijungs kompiuterį, galima skambinti jiems į mobilųjį ar fiksuotą telefoną.

Paslauga patraukli ir dėl ypač mažų tarifų: pokalbiai tarp ZEBRA pokalbių internetu vartotojų nieko nekainuoja, skambučiai į TEO LT tinklą – 0,09 Lt/min., pokalbiai su kitų operatorių tinklų abonentais Lietuvoje – 0,50 Lt/min., su užsienio operatorių fiksuoto ryšio tinklų abonentais – nuo 0,19 Lt/min.

Išskirtinumą rinkoje kuria moderni paslaugos programa, suteikianti individualų numerį kiekvienam ZEBRA pokalbių vartotojui (šiuo metu - 700-asis numeris) bei dideles papildomas galimybes: geros kokybės vaizdo pokalbius; pokalbio įrašymo galimybę; skambinančio numerio rodymą; konferencinį ryšį (iki 3 dalyvių); balso paštą; praleistų, rinktų ir priimtų skambučių duomenų išsaugojimą; skambučių peradresavimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!