Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/51169/sony-xperia-z5-premium-pirmasis-telefonas-pasaulyje-su-4k-ekranu/spausdinti/

„Sony Xperia Z5 Premium“ – pirmasis telefonas pasaulyje su 4K ekranu

Publikuota: 2015-09-03 09:16
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Techtarget.lt
Inf. šaltinis: Techtarget.lt

„Sony“ išleido du naujausius savo Z serijos telefonus – „Xperia Z5“ bei mažąjį brolį „Xperia Z5 Compact“, tačiau tai dar yra ne viskas – tai pat išleistas ir „Xperia Z5 Premium“.

„Sony Xperia Z5 Premium“ – pirmasis telefonas pasaulyje su 4K ekranu

Sklandė gandai, kad būtent ZTE bus pirmasis gamintojas išleisiantis telefoną su 4K raiškos ekranu, bet „Sony“ aplenkė, pristatydama „Xperia Z5 Premium“. Telefonas yra panašus į įprastą Z5 modelį, kuriame yra „Snapdragon 810“ sisteminis lustas su 3 GB operatyviosios kartu su 32 GB vidinės atminties. Tai pat nepamiršta ir microSD palaikymas iki 200 GB talpos.

„Z5 Premium“ turi 3450 mAh talpos akumuliatorių. Tai logiška, nes 4K raiškos ekranas siurbs nemažai energijos. Kalbant apie kamerą, „Sony“ atnaujino ją iki 23 MP, 4K raiškos filmavimu. Priekyje asmenukėms skirta 5 MP kamera su 25 mm pločio lęšiu.

„Sony Xperia Z5 Premium“ bus prieinamas visame pasaulyje nuo lapkričio mėnesio, tačiau apie kainas nieko nėra žinoma. „Premium“ modelio kaina turėtu būti šiek tiek didesnė nei „Xperia Z5“ ar „Compact“ modelių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!