Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/5116/paslauga-locator-lt-pades-surasti-mobiliojo-rysio-naudotojus-ir-latvijoje/spausdinti/

Paslauga „Locator.lt“ padės surasti mobiliojo ryšio naudotojus ir Latvijoje

Publikuota: 2006-08-10 10:23
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: BITĖ Lietuva, UAB

Nuo šiol nustatyti mobiliojo ryšio naudotojų buvimo vietą galima ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos teritorijoje. Be to, paieška atliekama ir 3G tinkle. Šias unikalias galimybes suteikia telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva“ ir „Mobiliųjų sprendimų centro“ paslaugos „Locator.lt“ naujovės. „Bitės“ klientai pirmieji Europoje, naudodamiesi to paties mobiliojo operatoriaus paslaugomis, turės galimybę atlikti paiešką mobiliajame tinkle dviejų valstybių teritorijose.

„Paslauga „Locator.lt“ besinaudojantiems klientams siūlome patogią naujovę – galimybę surasti ieškomą abonentą ne tik „Bitės” mobilaus ryšio tinkle Lietuvoje, bet ir Latvijoje, į kurią vis dažniau vykstama tiek verslo, tiek asmeniniais reikalais. Atnaujinta paslauga ypač aktuali įmonėms, kurios dabar galės efektyviai kontroliuoti transporto priemonių ir mobiliųjų darbuotojų judėjimą iškart dvejose šalyse“, – sakė „Bitės“ verslo klientų marketingo vadovas Vytautas Kaikaris.

Pasak jo, patogu ir tai, kad nuo šiol greitai bei tiksliai galima nustatyti ir 3G tinklu besinaudojančių abonentų buvimo vietą. Paieška truks iki 10 sekundžių, o vietos nustatymo tikslumas – nuo 50 metrų.

Norint naudotis paslauga „Locator.lt“, tereikia užsiregistruoti svetainėje www.locator.lt ir įvesti ieškomo abonento telefono numerį*. Jau po kelių sekundžių mobiliojo telefono su SIM kortele buvimo vieta bus pažymėta skaitmeniniame Lietuvos ar Latvijos žemėlapyje. Duomenis galima gauti ir SMS ar iliustruota žinute (MMS).

V. Kaikario teigimu, „Locator.lt“ naudotojams nereikia pasirašyti sutarčių, mokėti abonentinių mokesčių ar pirkti papildomos įrangos bei programų – užtenka turėti interneto ryšį. Vienkartinis prisijungimas prie sistemos internetu kainuoja 0,20 Lt, sėkmingas ieškomo mobiliojo telefono savininko vietos nustatymas ir atvaizdavimas žemėlapyje – 0,60 Lt. Nuolatiniai paslaugos vartotojai gali rinktis mėnesio mokėjimo planą.

Unikalią šalyje paslaugą „Locator.lt“ savo klientams „Bitė“ pristatė prieš 1,5 metų. Šia vietos nustatymo paslauga gali naudotis ir virtualiųjų operatorių „Eurocom“, „Tella“, „Teledema“ ir „Norfa“ abonentai, taip pat išankstinio mokėjimo paslaugos „Labas“ ir „BITĖ online“ vartotojai.

Nuo paslaugos „Locator.lt“ teikimo pradžios jau yra užsiregistravę per 7 000 jos vartotojų, iš jų 1700 šia paslauga naudojasi nuolat. Pasak V. Kaikario, nors paslauga yra orientuota į verslo klientus, ja taip pat noriai naudojasi ir privatūs asmenys, kurių užklausos sudaro apie pusę visų jų.

* Mobiliojo telefono su SIM kortele vietos nustatymas galimas tik gavus šio telefono naudotojo sutikimą. Vartotojas gali bet kada atšaukti šį sutikimą, taip pat gali nurodyti, kad kiekvieną kartą vykdant paiešką, apie tai jam būtų pranešama SMS.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!