Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/5101/aptiktas-agresyvus-kirminas-mobiliesiems-telefonams/spausdinti/

Aptiktas agresyvus kirminas mobiliesiems telefonams

Publikuota: 2006-08-10 08:33
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Critical Security

Kenksmingos programinės įrangos mobiliesiems telefonams kūrėjai vėl turi piktų kėslų. Pranešama apie naują kirminą kilusį iš Rusijos ir turintį kelias naujas gudrias funkcijas.

Kaip ir jo pirmtakai „Commwarrior.Q“ kirminas plis naudodamasis trumpojo nuotolio „Bluetooth“ susijungimu. Taip pat jis plis per bet kokią iš užkrėsto telefono paimtą atminties kortelę, bei siunčiamas MMS žinutes.

Kompanija „F-Secure“ pranešė, kad šis kirminas nuo vidurnakčio iki 7 valandos ryto siuntinės MMS žinutes iš aukos telefono visiems jo adresų knygelėje esantiems kontaktams. Žinutės turinys yra protingai suformuluojamas (panaudojamos jau išsiustos žinutės saugomos „sent“ kataloge) tam, kad adresatai nieko neįtartų. Nuo 7 valandos ryto jis tokius veiksmus sustabdo, tam kad auka nieko neįtartų bei paleidžia pastovų „Bluetooth“ skanavimą, siekdamas surasti naujų taikinių.

Ši „Commwarrior“ versija infekuos bet kokius „Symbian“ operacinėje sistemoje esančius SIS failus. Jie bus parenkami atsitiktinai - tuo šis virusas ir išsiskiria nuo pirmtakų, nes bus daug sunkiau jį aptikti ir identifikuoti.

Kirminas pažeidžia visas „Symbian“ operacines sistemas iki 8.1 versijos. Tai nėra tiesiogiai kenksmingas kirminas, tačiau jo dėka vartotojas gali sulaukti didelių telefono sąskaitų dėl didelio kiekio naktį siunčiamų MMS žinučių. Vengiant šio kirmino sukeliamų padarinių, derėtų išjungti „Bluetooth“ ryšį, kai jo nenaudojate.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!