Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/49006/sekantis-iphone-gales-nustatyti-kaip-stipriai-yra-spaudziamas-ekranas/spausdinti/

Sekantis „iPhone“ galės nustatyti, kaip stipriai yra spaudžiamas ekranas?

Publikuota: 2015-03-15 07:45
Tematika: Telekomunikacijos
Autorius: Paulius Orinas
Aut. teisės: ©iTouch.lt
Inf. šaltinis: iTouch.lt

Kompanija „Apple“ ateityje pasirodysiančiuose „iPhone“ gali panaudoti „Force Touch“ technologiją, skelbia „Wall Street Journal“.

Technologija, kuri naudoja sensorius nustatyti, kaip stipriai yra spaudžiamas paviršius, jau yra naudojama šią savaitę pristatytame nešiojamame kompiuteryje „MacBook“ bei dar nepasirodžiusiame išmaniajame laikrodyje „Apple Watch“.

„Apple“ apibūdina „Force Touch“ kaip vieną įstabiausių naujų lietimo galimybių nuo „multi-touch“ pristatymo laikų.

Sekantis „iPhone“ galės nustatyti, kaip stipriai yra spaudžiamas ekranas?

„Force Touch“ veikimas pagrįstas mažų elektrodų, esančių aplink visą lankstų „Retina“ ekraną, veikimu, kurie padeda atskirti silpną prilietimą nuo stipraus paspaudimo bei suteikia papildomų funkcijų, susijusių su lietimų tipu.

Patikimi „Wall Street Journal“ šaltiniai skelbia, kad būtent ši technologija bus viena iš naujovių šiais metais pasirodysiančiame naujos kartos „iPhone“ modelyje.

Pažymima, jog tai yra jau ne pirmas pranešimas apie tokius „Apple“ planus patobulinti „iPhone“ ekrano lietimo funkcijas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!