Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/48889/saugiausias-pasaulyje-ismanusis-telefonas-blackphone-2/spausdinti/

Saugiausias pasaulyje išmanusis telefonas – „Blackphone 2“

Publikuota: 2015-03-04 21:36
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©TopCom.lt
Inf. šaltinis: TopCom.lt

Įmonė „Silent Circle“ pasaulinėje parodoje „Mobile World Congress 2015“ parodė naują apsaugoto nuo sekimo ir duomenų vagysčių išmaniojo telefono versiją. Gamintojas taip pat pristatė nuo įsilaužimo apsaugotą planšetę „Blackphone Plus“.

„Blackphone 2“ veikia operacinėje sistemoje „Android“ per užšifruotą sąsają „PrivatOS“ ir aktyviai naudoja „Silent Suite apps“ paketo programas. Be šių programų, gamintojas negali garantuoti visiško saugumų duomenų saugumo, o pilnaverčiam jų naudojimui reikalinga mokama prenumerata.

Saugiausias pasaulyje išmanusis telefonas – „Blackphone 2“

Kaip ir pirmajame „Blackphone“, kiekvienam veiksmui apsaugoti „Silent Suite“ turi priedą: „Silent Phone“ apsaugo nuo pokalbio pasiklausymo (naudojama „peer-to-peer VoIP“), „Silent Text“ – apsaugotų pranešimų siuntimui, o „Silent Contacts“ saugo vartotojo kontaktus nuo duomenų vagystės.

Šiame išmaniajame telefone visos tarnybos ir programos yra užšifruotos, o darbas su naršykle ir kitomis programomis yra visiškai saugus. Pasak kūrėjų, nei specialiosios tarnybos, nei šnipinėjimo ar reklamos programinė įranga neprasibraus į telefoną. Vartotojas duomenys – pokalbiai, pranešimai, kontaktai, ir t. t. yra apsaugoti.

Šifravimas „Blackphone“, „Blackphone 2“ ir planšetėje „Blackphone“ atliekamas per programinę įrangą „Silent Circle“ ir „SpiderOak“. Interneto ryšys perduodamas per virtualų privatų tinklą (VPN), o norint įjungti išmanųjį telefoną būtina žinoti slaptažodį ir PIN kodą.

„Blackphone 2“ turi neblogą įrangą: 5,5 colių „Full HD“ ekranas su „Gorilla Glass“, trys gigabaitai operatyviosios atminties, 13 megapikselių priekinė ir 5 MPx galinė kameros, 3060 mAh akumuliatorius ir „microSD“ kortelių lizdas.

Saugiausias pasaulyje išmanusis telefonas ir planšetė bus parduodami nuo birželio. Planšetės kainos gamintojas dar nepaskelbė, o telefonas kainuos 649 JAV dolerius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!