Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/48881/qualcomm-ismokys-telefonus-skenuoti-pirstu-atspaudus-ultragarsu/spausdinti/

„Qualcomm“ išmokys telefonus skenuoti pirštų atspaudus ultragarsu

Publikuota: 2015-03-04 16:19
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Qualcomm“ dar šiemet turėtų pristatyti procesorių „Snapdragon 820“, kuris gaus naują 64 bitų „Kyro“ architektūrą, o gamyba užsiims „Globalfoundries“ ir „Samsung“, kurios naudos 14 nm FinFET technologinį procesą.

Puslapis „Engadget“ praneša, kad procesorius „Snapdragon 820“ taps kompanijos propaguojamos ideologijos „Zeroth“ įkūnytoju. Tai reiškia, kad telefonai šio procesoriaus pagrindu galės savarankiškai mokytis ir prisitaikyti prie vartotojų įpročių bei norų.

„Qualcomm“ išmokys telefonus skenuoti pirštu atspaudus ultragarsu

Išmanieji telefonai su „Snapdragon 820“ taps pirmaisiais tokio tipo mobiliais įrenginiais, todėl belieka tikėtis, jog sistema nepriims klaidingų sprendimų, atsižvelgdama į kartais ne visai logišką vartotojų elgesį.

Telefonai su naujuoju procesoriumi palaikys technologiją „Sense ID“, kuri leis identifikuoti žmogų pagal jo pirštų atspaudus, tačiau tam reikalui bus naudojami ne išoriniai biometriniai davikliai, kaip šiandien įprasta, o ultragarsas.

Naujo tipo davikliai galės būti talpinami mobilaus įrenginio viduje, todėl neužims brangios vietos korpuso išorėje. Naujoji technologija leis sistemai įsiminti smulkiausias pirštų galiukų odos ypatybes, taigi leis išvengti dabartinių saugumo sistemų nulaužimo metodų. Be to, nauja technologija nebijo išorinio užterštumo ir padidinto odos drėgnumo.

Technologija šiuo metu testuojama, o serijiniai gaminiai su „Sense ID“ gali pasirodyti jau 2015 m. pabaigoje. Gamintojo teigimu, sistema suderinama su „Snapdragon“ 400/600/800 serijų procesoriais.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!