Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/48866/5g-standarto-kurejai-pranesa-apie-naujus-rekordus/spausdinti/

5G standarto kūrėjai praneša apie naujus rekordus

Publikuota: 2015-03-03 16:12
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Penktos kartos mobiliojo ryšio standartas arba 5G, tikimasi, taps tikru ilgaamžiu. Jei per paskutinius 20 metų pasikeitė keturios standartų kartos, tai 5G turėtų išsilaikyti iki pat 2040 m. Ekspertų teigimu, tam yra kelios priežastys.

Puslaidininkių įranga, kalbant apie komunikacines priemones, taip pat artėja prie savo galimybių ribos, kaip ir procesorių atveju. be to, 5G įranga bus gana brangi. Galiausiai, duomenų perdavimo sparta bus pakelta į kokybiškai nauja lygmenį, kurio ribos dar nenustatytos.

Apie vieną naujausių rekordų, naudojant 5G standartą, pranešė britų centras „5G Innovation Centre of Surrey“ (5GIC). Anksčiau buvo pranešta, jog kompanija „Samsung“ pasiekė 7,5 Gbit/s duomenų perdavimo spartą. Britų mokslininkai žengė dar toliau, praneša „Computerworld“.

5G standarto kūrėjai praneša apie naujus rekordus

Laboratorijoje, esant 100 metrų atstumui tarp 5G įrangos modulių ir naudojant 6 GHz diapazoną, pavyko pasiekti net 1 Tbit/s duomenų perdavimo spartą. Tai jau panašiau į optinius tinklus, o ne bevielius.

Technologiją, kurią sukūrė britų mokslininkai, viešai buvo parodyta po maždaug trijų metų. Iki to laiko žadama išspręsti nemažai technologinių problemų. Projekto dalyviai teigia, kad šiandien sunku pasakyti, kas bus aktualu vartotojams 2020, 2030 arba 2040 metais, tačiau ypač dideli greičiai ir maži užlaikymai tikrai nepamaišys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!