Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/48374/nebrangus-android-telefonai-gaus-palengvinta-facebook-programele/spausdinti/

Nebrangūs „Android“ telefonai gaus palengvintą „Facebook“ programėlę

Publikuota: 2015-01-29 19:19
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Socialinis tinklas „Facebook“ išleido supaprastintą mobilios programėlės versiją, kuri vadinasi „Facebook Lite“. Programėlė skirta nebrangiems ir ne itin spartiems „Android“ telefonams, ją galima atsisiųsti iš el. parduotuvės „Google Play Store“.

„Facebook Lite“ telefono atmintyje užima vos 252 KB, kartu išsaugodama pagrindines „Facebook“ funkcijas. Be to, programa specialiai pritaikyta darbui 2G mobiliojo ryšio tinkluose, o turinį gali atsisiųsti, esant net ir labai lėtam interneto ryšiui.

Įdomu tai, kad „Facebook“ savo palengvintoje programėlėje paliko pranešimų apsikeitimų funkciją. Anksčiau socialinis tinklas bendravimo galimybę išskyrė į atskirą programėlę „Facebook Messenger“. Nauja programėlė taip pat turi „Push“ pranešimų galimybę ir integraciją su telefono kamera.

Nebrangūs „Android“ telefonai gaus palengvintą „Facebook“ programėlę

„Facebook Lite“ visų pirma skirta besivystančių šalių vartotojams, kurie neturi galimybės prisijungti prie sparčių mobiliojo ryšio tinklų. Šio metu programėlė aktyviai naudojama tokiose šalyse, kaip Nigerija, Nepalas, Pietų Afrikos Respublika, Šri Lanka, Vietnamas, Zimbabvė ir Sudanas.

Nauja „Facebook“ iniciatyva yra platesnės programos dalis. Kompanija vykdo programą Internet.org, kuri turėtų suteikti interneto ryšį maždaug 5 mlrd. pasaulio gyventojų. Kartu su partneriais „Facebook“ ketina padidinti elektroninių duomenų perdavimo efektyvumą bei sumažinti prisijungimo prie Interneto kaštus maždaug 100 kartų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!