Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/48361/cyanogen-ketina-sukurti-savo-visiskai-atvira-android-versija/spausdinti/

„Cyanogen“ ketina sukurti savo, visiškai atvirą „Android“ versiją

Publikuota: 2015-01-29 07:26
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

„CyanogenMod“ – viena populiariausių „Android“ modifikacijų. Pati operacinė sistema vis dar priklausoma nuo „Google“, tačiau greitu metu viskas gali keistis, mano „Cyanogen Inc.“ vadovas Kirtas McMasteris.

Konferencijoje „Next Phase of Android“ kompanijos „Cyanogen Inc.“ galva pareiškė, kad jie ketina sukurtą savo „Android“ versiją, kuri bus visiškai nepriklausoma nuo „Google“. Tai leistų trečių šalių kūrėjams gauti prieigą prie bet kurio operacinės sistemos komponento.

„Mes bandome atimti „Android“ iš „Google“, – teigė Kirtas McMasteris. „Cyanogen Inc.“ atstovai paruoš specialią „Android“ versiją, kuri bus visiškai atvira, o partneriai galės jai kurti gilia integracija pasižyminčias tarnybas.

„Cyanogen“ ketina sukurti savo, visiškai atvirą „Android“ versiją

Su nauja „Android“ sistema bus galima daryti tai, kas dabar yra neįmanoma dėl griežtos kontrolės iš kompanijos „Google“ pusės.

„Mes norime, kad startuoliai, dirbantys dirbtinio intelekto ir kitose srityse, nesusidurtų su problema, kai sukurti mažą, kvailą programėlę, ir ją vėliau įsigyja „Google“ arba „Apple“. Tokios kompanijos galės klestėsi ne „Google“ priklausančiame „Android“, – mano Kirtas McMasteris.

Natūralu, kad „Google“ ir šiuos planus gali pažiūrėti neigiamai, todėl „Cyanogen“ ir nori išsilaisvinti iš interneto giganto kontrolės. „Šiandien „Cyanogen“ šiek tiek priklauso nuo „Google“, tačiau rytoj jos nebus. Po trejų – penkerių metų mes nebūsime šalutiniu „Google“ produktu“, – kalbėjo kompanijos vadovas.

Kartu pareikšta, kad po 18 mėnesių „Cyanogen“ atidarys savo firminę mobilių programėlių parduotuvę.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!