Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/48359/del-duomenu-vagystes-is-jusu-iphone-gali-buti-kalta-siri/spausdinti/

Dėl duomenų vagystės iš jūsų „iPhone“ gali būti kalta „Siri“

Publikuota: 2015-01-28 16:10
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Asmeninis balso asistentas „Siri“ yra viena sėkmingiausių „Apple“ inovacijų per paskutinius keletą metų. Neretai „Siri“ palengvina darbą su „iPhone“, tačiau panašu, kad gali tapti ir nemalonumų šaltiniu.

Kompiuterinių technologijų srities ekspertai Luca Caviglione (Italijos Nacionalinė tyrimų taryba) ir Wojciech Mazurczyk (Varšuvos technologijų universitetas) teigia, kad „Siri“ galima panaudoti asmeninių duomenų vagystei.

Specialistų sukurtas metodas pavadintas „iStegSiri“, jo pagrindu tapo steganografija – mokslas apie slaptą duomenų perdavimą, paslaptyje laikant patį perdavimo faktą.

„iStegSiri“ numato, jog kibernetiniams nusikaltėliams reikalinga informacija yra slepiami garso failuose, kuriuos generuoja „Siri“, todėl nei vartotojas, nei dabartinės saugumo sistemos visiškai nepastebi duomenų nutekinimo proceso.

Dėl duomenų vagystės iš jūsų „iPhone“ gali būti kalta „Siri“

Vėliau programišiai perima tarp „Siri“ serverių ir išmaniojo telefono cirkuliuojančius duomenis, juos dekoduoja ir taip gauna prieigą prie vartotojo duomenų.

Tiesa, vargu ar vartotojo užklausose asmeniniam asistentui „Siri“ yra iš tikrųjų slaptos informacijos, tačiau toks perėmimo būdas gali būti panaudoti piktiems kėslams. Kol kas naujasis metodas tinkamas naudoti tik su „iPhone“, kurie patyrė „jailbreak“ procedūrą, tačiau niekas netrukdo metodą pritaikyti ir platesniam naudojimui.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!