Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/48358/google-paaiskino-kodel-nenori-salinti-kritines-android-spragos/spausdinti/

„Google“ paaiškino, kodėl nenori šalinti kritinės „Android“ spragos

Publikuota: 2015-01-28 17:35
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Neseniai buvo skelbta, kad mobilioje „Google“ platformoje „Android“ (versijose iki pat 4.x „KitKat“) yra kritinė saugumo spraga, slypinti komponente „WebView“. Šis naudojamas beveik milijarde „Android“ įrenginių. „Google“ nusprendė paaiškinti, kodėl neketina šalinti rasto pažeidžiamumo.

„Google“ inžinieriaus Adriano Ludwigo teigimu, spragos pašalinimui prireiktų atlikti daugybę pakeitimų „Android“ kode, o tai gali padaryti neigiamą įtaką kitiems sistemos komponentams.

„Google“ paaiškino, kodėl nenori šalinti kritinės „Android“ spragos

Interneto giganto atstovas mano, kad programinės įrangos kūrėjai, kuriems reikalingas „WebView“ jų sukurtose programėlėse, turėtų pasirūpinti, kad komponentą naudoti tik su saugiais ir patikimais interneto puslapiais.

Taip pat pranešta, kad „Google“ savo partnerius aprūpina tik kelioms „Android“ versijoms 4.4 „KitKat“ ir 5.0 „Lollipop“ – skirtais saugumo atnaujinimais. A. Ludwigo teigimu, vis daugiau sistemų gauna minėtus atnaujinimus, arba vartotojai tiesiog perka naujus mobilius įrenginius, todėl pažeidžiamų produktų skaičius mažėja.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!