Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/47870/pradedamos-bandomosios-ultra-hd-turinio-transliacijos-per-ses-astra-3b-palydova/spausdinti/

Pradedamos bandomosios ULTRA HD turinio transliacijos per SES ASTRA 3B palydovą

Publikuota: 2014-12-16 15:49
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

„Ceska Televize“ (CT), RTVS ir „Ceske Radiokomunikace“ šiandien pranešė, kad pradės bandomąsias „Ultra HD“ turinio transliacijas naudodami SES ASTRA 3B palydovą.

Čekijos Respublikos viešosios televizijos paslaugų teikėjas CT ir Slovakijos visuomeninis transliuotojas RTVS, bendradarbiaudami su Čekijos pirmaujančiu skaitmeninės infrastruktūros teikėju „Ceske Radiokomunikace“ kuria pirmąjį „Ultra HD“ transliacijos bandymą naudodami ASTRA 3B 23,5 laipsnių rytų orbitoje.

CT, RTVS, „Ceske Radiokomunikace“ ir kitos Čekijos Respublikos ir Slovakijos lyderiaujančios transliavimo pramonės įmonės priklauso „Ultra HDTV“ forumui.

Pagrindinė 2013 m. spalio mėnesį įkurto forumo užduotis yra atkreipti dėmesį į „Ultra HD“ turinio gamybą ir paskirstymą Čekijoje ir Slovakijoje. Neseniai „Ultra HDTV“ forumo nariu tapo ir SES.

„SES yra naujų transliavimo technologijų priešakyje nuo tada, kai 1996 m. Europoje pasirodė skaitmeninis DHT, 2005 m. – HDTV režimas. Mes esame įsipareigoję dirbti su pramoniniais partneriais kuriant HD ekosistemą ir džiaugiamės, kad visuomeniniai Slovakijos ir Čekijos transliuotojai yra pasiryžę suteikti neįtikėtinus ir svaiginačius įspūdžius savo transliacijoms naudodami palydovą“, – kalbėjo Norbert Hölzle, SES Europos prekybos vyresnysis viceprezidentas.

„Ceska Televize“ mano, kad „Ultra HD“ priėmimas bus daug greitesnis nei HD ir nekantriai laukia, kada ši transliacija pasieks Čekijos Respubliką. Mums malonu bendradarbiauti su SES atliekant šias bandomąsias „Ultra HD“ transliacijas ir džiaugiamės glaudžiu bendradarbiavimu su SES po to, kai ji tapo „Ultra HDTV“ forumo nare“, – sakė Ivo Ferkl, „Ceska Televize“ technikos vadovas.

„Gamindama ir transliuodama visas savo laidas HD režimu, RTVS siekia ir toliau save poziciuonuoti kaip technologijų naujovių lyderį diegiant „Ultra HD“ transliacijas. Ir pirmasis žingsnis link to – kartu su savo partneriais pasiūlyti „Ultra HD“ turinį naudojant ASTRA palydovą“, – sakė Václav Mika, RTVS generalinis direktorius.

„Ceske Radiokomunikace“ džiaugiasi galėdama bendradarbiauti su strateginiais pramonės partneriais – Čekijos ir Slovakijos visuomeniniais transliuotojais ir SES – plėtoti „Ultra HD“ ekosistemą ir vaidinti svarbų vaidmenį formuojant ateities televiziją“, – kalbėjo Martin Gebauer, „Ceske Radiokomunikace“ generalinis direktorius.

Bandomosios „Ultra HD“ transliacijos nemokamo demo kanalo priėmimo parametrai:

  • Astra 3B @23,5 Rytai
  • Siųstuvas 3.204
  • 11778,050 MHz
  • Vertikali poliarizacija
  • 27,5 Mbit/s
  • QPSK
  • FEC 9/10
  • Paslaugos ID: 5390
  • Paslaugos pavadinimas: „Test UHD Forum“
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!