Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/47710/pakoreguotas-bluetooth-standartas-leis-prie-interneto-prijungti-net-lemputes/spausdinti/

Pakoreguotas „Bluetooth“ standartas leis prie interneto prijungti net lemputes

Publikuota: 2014-12-04 15:14
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Ne pelno organizacija „Bluetooth Special Interest Group“ (BSIG), atsakinga už naujų šios belaidės technologijos standartų vystymą, oficialiai priėmė „Bluetooth“ specifikacijų 4.2 versiją. Joje numatytas padidintas privatumas, sparta ir išplėstos galimybės sujungti įvairius įrenginius – iš esmės tai reiškia, kad ateityje tiesiogiai prie interneto galės jungtis įvairiausi jutikliai ir kiti išmanieji įrenginiai, rašo „The Verge“.

Teoriškai naujasis standartas turėtų smarkiai palengvinti namų automatizavimą, o tokie išmanieji įrenginiai, kaip apšvietimo lemputės, termostatai ir durų atidarymo jutikliai prie interneto galės jungtis be jokių tarpinių įrenginių. BSIG taip pat skelbia, kad naujasis standartas galės plėstis kartus su rinka ir suteiks inžinieriams galimybę užtikrinti įvairiausių įrenginių tarpusavio bendravimą. Kitaip tariant, BSIG paklojo „Daiktų interneto pamatą“.

„Bluetooth 4.2“ moduliai naudos mažiau energijos ir užtikrins spartesnį duomenų perdavimą nei ankstesnės versijos.

Tiesa, kai kurios naujojo standarto vingrybės reiškia, jog atsiras nesuderinamumų su senesniais į įvairius įrenginius sumontuotais „Bluetooth“ moduliais. Daugelis „Bluetooth“ adapterių, esančių šiuolaikiniuose įrenginiuose, yra parengti darbui pagal „Bluetooth 4.0“ standartą, o atnaujinus programinę įrangą jie gali veikti ir pagal „Bluetooth 4.1“ standarto nuostatas, bet, anot BSIG atstovo, norint pajusti spartos padidėjimą, teikiamą standarto 4.2 versijos, teks atnaujinti ir techninę įrangą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!