Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/47516/ericsson-2020-m-mobiluji-telefona-tures-9-is-10-planetos-gyventoju/spausdinti/

„Ericsson“: 2020 m. mobilųjį telefoną turės 9 iš 10 planetos gyventojų

Publikuota: 2014-11-20 20:17
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijos „Ericsson“ pateikta ataskaita rodo, kad mobilių įrenginių plėtra ir toliau vyksta septynmyliais žingsniais. Remiantis prognozėmis, jau po pusės dešimtmečio mobilų telefoną turės 90 proc. planetos gyventojų, kurie vyresni nei 6 metų amžiaus.

2014 m. III ketvirtyje apie 65–70 % parduodamų mobilių įrenginių buvo išmanieji telefonai, tuo tarpu prieš metus šis rodiklis sudarė 55 %. Ekspertai teigia, kad šių metų pabaigoje bus nupirkta apie 800 mln. išmaniųjų telefonų, tuo tarpu bendras jų savininkų skaičius sudarys 2,7 mlrd.

„Ericsson“: 2020 m. mobilų telefoną turės 9 iš 10 planetos gyventojų

Šiuo metu tarp visų mobiliojo ryšio vartotojų išmaniuosius telefonus turi 37 %, todėl net dviem trečdaliams planetos gyventojų dar tik teks pažinti, kas yra išmanusis įrenginys. 2020 m. išmaniųjų telefonų savininkų skaičius pasieks 6,1 mlrd. žmonių.

Išmaniųjų telefonų populiarumą turėtų paskatinti mažėjanti vidutinė kaina, nuolat didėjantis jų naudojimo patogumas ir mobiliojo ryšio tinklų plėtra. Visa tai leidžia pasiekti, kad naujomis technologijomis naudojasi vis daugiau žmonių, nepriklausomai nuo jų amžiaus ir gyvenamosios vietos.

Mobiliuose tinkluose ir toliau dominuoja vaizdo medžiaga: 4G LTE tinkluose jai tenka 55 % viso duomenų srauto. Viso priežastimi galima įvardinti internetinių vaizdo transliavimo tarnybų plėtrą ir augantį išmaniųjų telefonų su didelės įstrižainės ekranais populiarumą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!