Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/47515/bendrauti-per-whatsapp-bus-saugiau-idiegta-sifravimo-sistema/spausdinti/

Bendrauti per „WhatsApp“ bus saugiau: įdiegta šifravimo sistema

Publikuota: 2014-11-20 10:40
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Neseniai atnaujinta programėlė „WhatsApp“, skirta operacinei sistemai „Android“, gavo gana svarbią funkciją – duomenų šifravimo galimybę (end-to-end encryption).

Pastarosios funkcijos privalumus įvertins tie vartotojai, kurie labai vertina savo susirašinėjimo privatumą. Skirtingai nuo duomenų apsikeitimo „Facebook“ ir „Google“ tinkluose, naujoji „WhatsApp“ funkcija neleidžia iššifruoti vartotojo pranešimų tarnybos serveriuose, net jei to pareikalautų teisėsaugos pareigūnai.

Daugelis ekspertų „WhatsApp“ šifravimo funkciją laiko bene patikimiausia tarp visų pagrindinių pranešimų tarnybų, kurios leidžia vartotojams keistis tekstinėmis žinutėmis.

Bendrauti per „WhatsApp“ bus saugiau: įdiegta šifravimo sistema

„WhatsApp“ kūrėjai savo šifravimo technologiją kūrė kartu su kompanijos „Open Whisper Systems“ specialistais. Šie jau turi patirties, dirbant su įvairiomis programėlėmis, tarp tokių galima paminėti „TextSecure“.

Programėlė „TextSecure“ buvo perdaroma beveik pusę metų, kad galėtų veikti su „WhatsApp“ vartotojų duomenų baze. Šiuo metu nepranešama, ar analogišką šifravimo galimybę gaus ir „Apple“ įrenginiams skirta versija, kadangi „iOS“ šifravimą palaiko programėlė „iMessage“.

Šiuo metu „WhatsApp“ vartotojų skaičius sudaro apie 600 mln., todėl šifravimo galimybės masinis diegimas dar tik pradedamas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!