Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/47383/elonas-muskas-prakalbo-apie-globalia-palydovinio-interneto-sistema/spausdinti/

Elonas Muskas prakalbo apie globalią palydovinio interneto sistemą

Publikuota: 2014-11-11 18:14
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Elektromobilius gaminančios kompanijos „Tesla Motors“ ir kosminių raketų kūrėjos „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas prakalbo apie dar vieną ambicingą projektą – globalią palydovų sistemą, kuri užtikrintų prieigą prie interneto. Apie tai rašo verslo leidinys „The Wall Street Journal“.

Apie naująjį projektą Elonas Muskas diskutuoja su Gregu Wyleriu, jaunos kompanijos „O3b Networks“ įkūrėju. Pastarasis startuolis nori suformuoti palydovų sistemą, kuri leistų interneto ryšiu aprūpinti besivystančių regionų gyventojus.

Įdomu tai, kad Gregas Wyleris paliko savo įkurtą kompaniją „O3b Networks“, nors ir išlieka jos didžiausiu akcininku. Iš savo sukurto startuolio pasitraukęs G. Wyleris įsidarbino „Google“, kuri planuoja sukurti 180 nedidelių palydovų infrastruktūrą, kurie suteiktų interneto ryšį nuo atitolusiuose Žemės regionuose gyvenantiems žmonėms.

Elonas Muskas prakalbo apie globalią palydovinio interneto sistemą

Vis tik panašu, kad interneto giganto ir G. Wylerio santykiai dėl nežinomų priežasčių pašlijo, todėl nepraėjus ir pusmečiui po darbų pradžios G. Wyleris pasitraukė iš „Google“. Panašu, kad naujuoju partneriu tapo ne ką mažiau ambicingas žmogus – milijardierius Elonas Muskas.

Naujasis projektas numato sukurti grupėmis išsidėsčiusius 700 orbitinių aparatų, kurie svers apie 115 kilogramų – tai yra dvigubai mažiau, nei tradiciniai komunikaciniai palydovai, kurie naudojami šiuo metu.

Palydovų kūrimui ketina įsteigti naują kompaniją, kuri įsikurs Floridos arba Kolorado valstijoje. Tikimasi, kad kiekvieno palydovo kaina sudarys apie 1 mln. JAV dolerių. Tokiu būdu, bendra suma sieks ne mažiau nei 700 mln. JAV dolerių. Tiesa, iki to laiko teks išspręsti eilę finansinių, techninių ir teisinių klausimų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!