Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/47112/sony-lg-ir-motorola-telefonai-kurie-gaus-android-5-0-lollipop/spausdinti/

„Sony“, LG ir „Motorola“ telefonai, kurie gaus „Android 5.0 Lollipop“

Publikuota: 2014-10-23 09:16
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanijai „Google“ pristačius naują operacinę sistemą „Android 5.0 Lollipop“, eilė vartotojų ėmė domėtis, ar jų išmanieji telefonai gaus šią ilgai lauktą ir gana nemažai naujovių sulaukusią mobilią platformą.

Interneto gigantas jau paskelbė, kad naujojo „Android“ sulauks „Nexus“ serijai priklausantys išmanieji telefonai „Nexus 4“ ir „Nexus 5“, lygiai taip pat kaip ir naujasis „Nexus 6“, kuris turės jau gamykliškai įdiegtą „Android 5.0“. Neatsiliko ir kitos kompanijos.

„Sony“, LG ir „Motorola“ telefonai, kurie gaus „Android 5.0 Lollipop“

Japonų kompanija „Sony“ pareiškė, kad pirmuoju tarp kandidatų gauti „Android 5.0“ taps „Sony Z Ultra Google Play Edition“. Savo ruožtu, 2015 m. atnaujinimą pirmieji gaus „Xperia Z3“, „Z3 Compact“, „Z3 Tablet Compact“ ir „Xperia Z2“.

Neprioritetinių „Sony“ mobilių įrenginių sąraše atsidūrė „Xperia Z“, „Xperia ZL“, „Xperia ZR“, „Xperia Tablet Z“, „Xperia Z1“, „Xperia Z1S“, „Xperia Z Ultra“, „Xperia Z1 Compact“, „Xperia Z2 Tablet“, „Xperia Z3v“ – jie „Android Lollipop“ sulauks vėliau, nei dabartiniai flagmanai.

Dar viena kompanija – „Motorola“ – pažadėjo, kad jau 2014 m. naujausią „Android“ versiją gaus „Moto X“ ( (2013 ir 2014 m. modeliai), „Moto G“ (2013 ir 2014 m. modeliai, įskaitant 4G LTE versiją), nebrangus „Moto E“, taip pat „Droid Ultra“, „Droid Maxx“ ir „Droid Mini“, skirtas operatoriui „Verizon“. Iš viso atnaujinimą gaus ne mažiau devynių „Motorola“ telefonų.

Iš kompanijos LG mobilių įrenginių „Android 5.0“ gaus „Nexus 4“, „Nexus 5“ ir „G Pad 8.3 Google Play Edition“, taip pat dabartinis flagmanas „LG G3“. Jei ankstesnė praktika pasitvirtins, atnaujinimą turėtų gauti „LG G2“, „G2 Pro“, išlenktą ekraną turintis „LG G Flex“, taip pat „G Pad 8.3“ su modifikuotu „Android“ ir firmine vartotojo sąsaja.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!