Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/47070/rasta-pagrindine-android-saugumo-sistemos-skyle/spausdinti/

Rasta pagrindinė „Android“ saugumo sistemos „skylė“

Publikuota: 2014-10-21 18:04
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Vieninga komunikacinė sistema „Binder“ yra pagrindinis bet kurios „Android“ kenkėjiškos programos taikinys. Apie tai rašoma saugomo ekspertų pranešime, kuriuo cituoja puslapis „Infosecurity Magazine“.

Mechanizmas „Binder“ integruotas į komunikacijos sistemą „Android Inter-process Communication“ (IPC). Ekspertai išstudijavo „Android“ architektūrą ir rado eilę galimybių, kaip būtų galima pavogti privačius duomenis: tereikia prisijungti prie procesų, kurių metu „Binder“ apdoroja perduodamus pranešimus.

Rasta pagrindinė „Android“ saugumo sistemos „skylė“

Standartinėse operacinėse sistemose procesai dirba su dešimtimis aparatinės įrangos komponentų: kietu disku, ekrano valdikliu, tinklo plokšte ir t. t.

Tačiau „Android“ architektūros ypatumai numato, jog vienas ar kitas procesas gali atlikti tas pačias užduotis, visus veiksmus koordinuodamas per mechanizmą „Binder“. Tokiu būdu, per jį galima perimti tokius svarbius duomenis, kaip klaviatūros paspaudimai, programėlių perduodama informacija (pavyzdžiui, el. bankininkystės pavedimai), SMS žinutės ir t. t.

Saugumo ekspertai konstatavo, kad pavyko išsiaiškinti silpniausią „Android“ saugumo sistemos grandį, kuri sufleruoja, kad „Binder“ vis dažniau taps mobilios „Google“ operacinės sistemos kenkėjų pagrindiniu taikiniu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!