Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/46816/qualcomm-ruosia-technologija-kuri-gali-tapti-wi-fi-zudiku/spausdinti/

„Qualcomm“ ruošia technologiją, kuri gali tapti Wi-Fi žudiku

Publikuota: 2014-10-03 17:37
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Paskutinius 7 metus kompanija „Qualcomm“ dirba prie naujos technologijos, kuri vadinasi „LTE Direct“ ir kuri naudoja bevielio ryšio protokolą LTE. Apie tai praneša puslapis „Technology Review“.

Naujasis sprendimas leis mobiliems įrenginiams bendrauti tiesiogiai, aplenkiant tokius tarpininkus, kaip mobiliojo ryšio stotys. „LTE Direct“ palaikymas atsiras naujoje standarto LTE versijoje, kuri turi būti patvirtinta dar 2014 m.

Naujoji „Qualcomm“ technologija leidžia užmegzti ryšį iki 500 metrų atstumu, o šis parametras viršija Wi-Fi, o juo labiau „Bluetooth“ galimybes. „LTE Direct“ reikia labai nedidelis energijos kiekis, o tai leis pasinaudoti nauja technologija be žymesnės įtakos baterijos darbo laikui.

Be mobilių įrenginių naujovė gali būti diegiama ir radijo siųstuvuose, kurie perdavinės signalą jo darbo zonoje esantiems įrenginiams (pavyzdžiui, parduotuvėse klientai taip galėtų gauti informaciją apie nuolaidas, reklamą ir t. t.).

„Qualcomm“ ruošia technologiją, kuri gali tapti Wi-Fi žudiku

„LTE Direct“ privalumais galės pasinaudoti autobusų, geležinkelių stotys, oro uostai ir kitos viešos vietos. Panašiems tikslams „Apple“ yra sugalvojusi technologiją „iBeacon“, tačiau ji remiasi protokolu „Bluetooth“, veikiančiu žymiai mažesniais atstumais.

„LTE Direct“ pasirodymas pirmuose išmaniuosiuose telefonuose laukiamas dar 2014 m. pabaigoje, tačiau signalo siųstuvų diegimas viešose vietose užims žymiai daugiau laiko. Nauja technologija jau domisi „Facebook“, „Yahoo“ ir eilė kitų kompanijų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!