Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/46412/nauja-mobilioji-programe-le-pries-eismo-spu-stis/spausdinti/

Nauja mobilioji programėlė – prieš eismo spūstis

Publikuota: 2014-09-04 21:09
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Lietuvių programuotojai pristatė naują aplikaciją „eTrip“, kuri, pasak kūrėjų, ne tik išspręs spūsčių problemą, bet ir iš esmės pakeis keleivių ir vairuotojų santykį. Pasak programėlės kūrėjų, ji padės keleiviams surasti ta pačia kryptimi važiuojančius automobilius, o vairuotojai lengvai ras ta pačia kryptimi norinčius vykti pakeleivius, tiek kelionėms mieste, tiek ir tarp jų.

„Daugybė žmonių įvairiais būdais bando racionaliau panaudoti lengvuosius automobilius. Vilniaus savivaldybė sukūrė 4+ eismo juostas, leidžiančias mašinoms su daugiau nei keturiais keleiviais aplenkti spūstis, socialiniuose tinkluose daug puslapių padeda surasti pakeleivingą mašiną, vykstančią iš vieno miesto į kitą, populiarėja taksi iškvietimo programėlės. Tačiau visa tai buvo padrika ir neefektyvu“, – sakė „eTrip“ sumanytojas Vincentas Baltaragis.

Pasak jo, ši programėlė leis paprastai susirasti pakeleivingą mašiną. Programėlę parsisiuntę „iOS“ ar „Android“ įrenginių savininkai galės pasirinkęs kelionės tipą (vietinį ar tarpmiestinį) ir kryptį, netrukus galės pasirinkti kelionės draugą.

Programėlė nustato vartotojų buvimo vietą, taigi žmogus, ieškantis pakeleivingo automobilio, mato tik artimiausių vairuotojų sąrašą su jų kelionių kryptimis. Siekiant užtikrinti saugumą ir malonų žmonių bendradarbiavimą, kiekvienas vairuotojas turės savo socialinį profilį, kurį kas kartą po kelionės galės įvertinti keleivis.

Skelbiama, kad „eTrip“ neužveria durų ir komercines taksi paslaugas teikiantiems vairuotojams. Ši programėlė yra vienintelė taksi paslaugų tarpininkė, visiškai neapmokestinanti vairuotojų, teigia programėlės kūrėjai. Jie tikisi, kad ji padės būsimiems vartotojams už nedidelį mokestį gerokai sumažinti išlaidas degalams, tausoti gamtą, mažinti automobilių spūstis ir, svarbiausia, greitai ir maloniai pasiekti savo kelionės tikslą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!