Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/46276/po-keleriu-metu-iki-30-ismaniuju-telefonu-tures-apsauga-nuo-dregmes/spausdinti/

Po kelerių metų iki 30 % išmaniųjų telefonų turės apsaugą nuo drėgmės

Publikuota: 2014-08-26 14:29
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Išskirtiniu daugelio „Sony Xperia“ išmaniųjų telefonų bruožu yra korpusas, kuris apsaugotas nuo drėgmės ir dulkių. Puslapis „DigiTimes“ praneša, kad 2015 m. japonų gamintojas šia savybe aprūpins ir vidutinio lygio modelius.

Pranešama, kad kompanijos „Sony“ partneriai – kontraktiniai gamintojai „FIH Mobile“, „Arima Communications“ ir „Compal Electronics“ jau gavo užsakymų vandeniui atspariems telefonams gaminti.

Ekspertų teigimu, naujokai bus panašūs į praėjusią savaitę debiutavusį „Xperia M2 Aqua“. Pastarasis gali išgyventi iki pusės metro gylyje ne ilgiau nei 30 minučių.

Po kelerių metų iki 30 % išmaniųjų telefonų turės apsaugą nuo drėgmės

Kiti mobilių įrenginių gamintojai, tarp kurių minimos kompanijos HTC, „Samsung“ ir „Lenovo“, taip pat pasiruošusios sekti „Sony“ pėdomis bei didinti firminių išmaniųjų telefonų apsaugą nuo drėgmės ir dulkių.

Kai kurių analitikų vertinimais, per artimiausius keletą metų vandeniui atsparių išmaniųjų telefonų skaičius pasieks 20–30 %. Deja, didžiausias vartotojų reikalavimas – ilga baterijos darbo trukmė – vis dar lieka neišgirstas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!