Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/46259/rotten-wifi-palygino-mobiliuju-operatoriu-tele2-bite-lietuva-ir-omnitel-3g-mobiliojo-interneto-kokybe/spausdinti/

„Rotten WiFi“ palygino mobiliųjų operatorių „TELE2“, „BITĖ Lietuva“ ir „Omnitel“ 3G mobiliojo interneto kokybę

Publikuota: 2014-08-25 15:07
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Startuolio „Rotten WiFi” komanda atliko eksperimentą ir vienodomis sąlygomis – toje pačioje vietoje, tuo pačiu metu, naudojant vienodą matavimo įrankį – pamatavo bei palygino trijų Lietuvos mobiliųjų operatorių „TELE2“, „BITĖ Lietuva“ ir „Omnitel“ 3G ryšio techninius parametrus: duomenų atsisiuntimo ir išsiuntimo greičius. Vykdytas eksperimentas užfiksuotas trumpuose vaizdo įrašuose.

3G mobiliojo interneto testavimas „Rotten WiFi“ programėle buvo atliktas šių metų rugpjūčio 10 d., atsitiktinai pasirinktose dviejose Lietuvos vietose – sustojime prie Metelių k., Lazdijų r. bei Nekrūnų kaime esančioje „Statoil Fuel & Retail Lietuva“ degalinėje, taip pat Lazdijų r.

Gauti rezultatai parodė, kad skirtingų operatorių reali mobiliojo interneto sparta skiriasi net 2 kartus. Pirmajame sustojime prie Metelių k. kokybiškiausią 3G ryšį teikia „Omnitel“ operatorius, kur užfiksuotas duomenų atsisiuntimo greitis siekė 4,73 Mbps, išsiuntimo – 2,95 Mbps, o kitoje testuotoje vietoje pirmavo „TELE2“, kur atsisiuntimo greitis buvo 2,00 Mbps, išsiuntimo – 499 kbps. Žemiau esančioje lentelėje pateikti visi matavimo rezultatai, o vaizdo medžiagą galite pažiūrėti čia ir čia.

„Rotten WiFi“ palygino mobiliųjų operatorių „TELE2“, „BITĖ Lietuva“ ir „Omnitel“ 3G mobiliojo interneto kokybę

„Šis mūsų eksperimentas parodo visų operatorių mobiliojo 3G interneto spartą konkrečiose vietovėse – nekalbame apie bendras jų tinklų galimybes. Dabar aiškiai matome, kurio operatoriaus internetas Meteliuose ir Nekrūnuose sparčiausias – tam ir yra skirta mūsų sukurta programėlė, kuria kiekvienas gali pasimatuoti mobiliojo interneto greitį bet kurioje vietoje“, – sako Paulius Lazauskas, vienas iš startuolio „Rotten WiFi“ kūrėjų.

Lietuvių sukurta ir visame pasaulyje sparčiai populiarėjanti programėlė „Rotten WiFi“ leidžia vieno mygtuko paspaudimu įvertinti bevielio ir 3G interneto ryšio techninį greitį bei suteikia galimybę išreikšti savo nuomonę apie teikiamą paslaugą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!