Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/46234/opera-mini-taps-pagrindine-microsoft-mobiliu-telefonu-narsykle/spausdinti/

„Opera mini“ taps pagrindine „Microsoft“ mobilių telefonų naršykle

Publikuota: 2014-08-22 10:32
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Kompanija „Microsoft“ šią vasarą atliko nemažai pakeitimų savo mobilaus verslo strategijoje. Tarp naujų sprendimų galima paminėti išmaniųjų telefonų „Nokia X“ su modifikuota „Android“ versija atsisakymą, taip pat „Nokia Asha“ ir „Series 40“ telefonų gamybos nutraukimą.

Apie pokyčius paskelbta ir šią savaitę, rašo naujienų agentūra „Reuters“. Kompanija „Opera“ pranešė, kad sudarė sutartį su „Microsoft“, kuri numato, kad norvegų firminis produktas „Opera mini“ telefonuose „Series 30+“, „Series 40“ ir „Asha“ taps naršykle pagal nutylėjimą.

„Opera mini“ taps pagrindine „Microsoft“ mobilių telefonų naršykle

Anksčiau šiuose telefonuose buvo naudojama firminė „Nokia“ naršyklė „Xpress Browser“. Jau turintiems šiuos telefonus vartotojams bus pasiūlyta atsinaujinti iki „Opera mini“, tuo tarpu naujuose telefonuose ši naršyklė bus diegiama pagal nutylėjimą.

Mobilių telefonų gamyba vis dar tęsiasi, nors jų gamybos apimtys mažėja jau pusantrų metų. „Microsoft“ vis dar neketina atsisakyti paprastų mobilių įrenginių – jos asortimente bus ir neseniai anonsuotas „pigutis“ „Nokia 130“, kurio rekomenduojama kaina sudaro vos 25 doleriai (63,75 Lt).

Kompanijos „Opera Software“ atstovai pranešė, kad vartotojai bus pradėti informuoti apie galimą naršyklės atnaujinimą nuo šių metų spalio mėnesio. Tiksli data skirsis, priklausomai nuo telefonų modelių. Pereinamasis laikotarpis tęsis nuo 2014 m. spalio mėnesio iki 2015 m. gruodžio.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!