Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/45943/blackberry-siulys-ypac-pazangia-duomenu-apsaugos-sistema/spausdinti/

„BlackBerry“ siūlys ypač pažangią duomenų apsaugos sistemą

Publikuota: 2014-07-31 20:18
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Finansines negandas kenčianti kanadiečių kompanija „BlackBerry“ pranešė apie ketinimus įsigyti vokiečių firmą „Secusmart“, kuri turi technologijų, leidžiančių šifruoti balso skambučius ir tekstinius pranešimus, perduodamus per „BlackBerry“ mobilius įrenginius, rašo puslapis „Computerworld“.

„BlackBerry“ vadovybės teigimu, iš „Secusmart“ gauta technologija taps ypač smarkiai apsaugotos ekosistemos pagrindu. Ekspertų teigimu, „BlackBerry“ ir anksčiau garsėjo panašiais sprendimais, tačiau dabar saugumas turėtų tapti tuo akcentu, kuris palaikys kompanijos finansinę gerovę.

Kanadiečių kompanijos atstovai įsitikinę, kad joks kitas sprendimas informacinio saugumo sferoje neprilygs jos turimam pasiūlymui. Mobilūs įrenginiai su „iOS“ ir „Android“ negali pasiūlyti tokio aukšto informacijos apsaugos lygio.

„BlackBerry“ siūlys ypač pažangią duomenų apsaugos sistemą

Akivaizdu, kad tokius pareiškimus „BlackBerry“ priversta daryti po to, kai buvo paskelbta apie „Apple“ ir IBM aljansą, kuris leis „iOS“ įrenginius plačiau naudoti verslo sistemose. „BlackBerry“ kontroliuoja ne tik savo operacinę sistemą, bet ir jos pagrindu veikiančius įrenginius – tai yra vienas iš konkurencinių pranašumų.

„BlackBerry“ siūloma tarnyba „Guardian“ gali skenuoti trečių šalių sukurtas programėles, kurios paleidžiamos mobiliuose įrenginiuose ir taip nustatyti galimus kenkėjiškus veiksmus. „Secusmart“ technologijos gali pakelti „BlackBerry“ saugumo sistemą į naują lygmenį, tačiau yra vienas „bet“.

Ekspertai teigia, kad dėl didėjančio „BlackBerry“ ekosistemos saugumo lygio „Android“ ir „iOS“ įrenginių vartotojams nuo to geriau nebus. Verslo segmente gali būti paprasta tik tuomet, jei darbuotojams duodami naudoti „BlackBerry“ mobilūs įrenginiai. Antra vertus, kanadiečių kompanija gali rinką išplėsti dėl paviešintų NSA ir kitų šalių spec. tarnybų sekimo programų bei kilusios visuotinės isterijos dėl asmeninių duomenų saugumo.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!