Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/44460/apple-ios-8-gali-atsirasti-muzikos-atpazinimo-funkcija/spausdinti/

„Apple iOS 8“ gali atsirasti muzikos atpažinimo funkcija

Publikuota: 2014-04-19 20:15
Tematika: Telekomunikacijos
Aut. teisės: ©FACEIT.LT
Inf. šaltinis: FACEIT.LT

Naujienų agentūra „Bloomberg“ praneša, kad Apple ir tarnyba „Shazam“ sudarė sutartį, kuri leis į operacinę sistemą „iOS“ integruoti muzikos atpažinimo tarnybą. Tai suteiks vartotojams galimybę sužinoti grupių ir dainų pavadinimus.

Tikėtina, kad po tokio atpažinimo bus pasiūlyta kompoziciją įsigyti per „iTunes“ arba sukurti savo radijo stotį „iTunes Radio“.

„Apple iOS 8“ gali atsirasti muzikos atpažinimo funkcija

Kai kurie muzikinio pobūdžio „Apple“ pasiūlymai egzistuoja kaip atskirai parsisiunčiamos programėlės (pavyzdžiui, „podcastai“ arba „iTunes U“), tačiau „Shazam“ bus visiškai integruotas į operacinę sistemą.

Kol kas neaišku, ar pastaroji galimybė atsiras būsimoje „iOS 8“, o galbūt dar vėlesnėse operacinės sistemos versijose, juo labiau, kad iki naujos „Apple“ mobilios programinės platformos anonso lieka mažiau nei keli mėnesiai.

Taip pat tapo žinoma, kad „Apple“ gali išskirti „iTunes Radio“ į atskirą programėlę, kuri dabar yra „Music“ sudėtinė dalis. Kompanija kartu aktyviai samdo darbuotojus, kurie darbuosis prie „iTunes“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!