Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/42967/rrt-kreipesi-i-judriojo-rysio-operatorius-del-telerinkodaros-paslaugu/spausdinti/

RRT kreipėsi į judriojo ryšio operatorius dėl telerinkodaros paslaugų

Publikuota: 2014-01-10 18:15
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) kreipėsi į judriojo ryšio operatorius – UAB „Omnitel“, UAB „Bitė Lietuva“ ir UAB „Tele2“, siūlydama apsvarstyti galimybę nutraukti telerinkodaros paslaugas ir ateityje jų nebeteikti.

2014 m. sausio 9 d. RRT įvyko susitikimas su judriojo ryšio operatoriais, kuriame buvo aptariama UAB „Bitė Lietuva“ informavimo apie prekybos agentų skambučius paslauga ir su ja susiję probleminiai klausimai. „Matydami, kad paslaugų teikėjų skambučiai, kuriais siekiama pervilioti vartotojus, yra aktuali problema, norime pasiūlyti visiems paslaugų teikėjams nutraukti telerinkodaros paslaugų teikimą“, – sako RRT direktorius Feliksas Dobrovolskis. – „Paslaugos, kurios teisinis pagrindas kelia abejonių asmens duomenų apsaugos ir elektroninių ryšių aspektais, sustabdymas galėtų užkirsti kelią ir vartotojų nepasitenkinimui, ir kitoms su šia paslauga kylančioms problemoms“, – pabrėžė F. Dobrovolskis.

Operatorių nuomonės šiuo klausimu RRT lauks iki 2014 m. sausio 16 d.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!