Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/4260/integruota-automobiline-navigacijos-sistema-lietuvoje/spausdinti/

Integruota automobilinė navigacijos sistema Lietuvoje?

Publikuota: 2006-04-29 17:53
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: el. paštas GPS.lt

Automobilinė navigacinė sistema... sunkiai anksčiau įsivaizduodavome apie ką šneka kolega. Šiai dienai visų pasaulinių gamintojų daugelyje automobilių modelių tokią sistemą rasime. Nusipirkus kelių metų senumo ar galų gale naują automobilį su tokia navigacine sistema, dažnas pilietis užduoda sau klausimą, ar ji veiks Lietuvoje bei kaimyninėse šalyse.

Taip, šios navigacinės sistemos pritaikytos veikimui ir Lietuvoje ir kaimyninėse šalyse. Kol kas jų pilnavertį funkcionavimą riboja vienintelis faktorius – žemėlapiai. Pasauliniai integruotų navigacinių sistemų gamintojai naudojasi tokiais GIS duomenų tiekėjais kaip „Tele Atlas“ ir „Navteq“. Nei vienas šių duomenų tiekėjų kol kas nepateikia Baltijos šalių žemėlapių navigacinėms sistemoms... kol kas. Paskutinio 2005 metų ketvirčio tiekėjų duomenų bazėse pasirodė Lietuva, Latvija ir Estija. Žinoma, pateikiami visi pagrindiniai keliai, bei Vilniaus ir jo regiono detalusis kelių žemėlapis. Galima sakyti jog Lietuvos mastu detalumas nykokas, o kada turėsime bent jau 50% Lietuvos kelių, priklausys tik nuo žemėlapių tiekėjų.

Belieka tikėtis, kad netolimoje ateityje Lietuvos ir kaimyninių šalių žemėlapiai bus integruoti ir automobilinėse navigacinėse sistemose, o turintiems senesnius automobilius galima bus juos įsigyti atskirai, kaip kad dabar kitų regionų žemėlapius.

Regioninius žemėlapius, priklausomai nuo navigacinės sistemos gamintojo, galite įsigyti „Navteq“ arba „Tele Atlas“ internetinėse parduotuvėse.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!