Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/4199/naujas-projekto-mobilusis-bankas-verified-by-visa-etapas-kazachstane/spausdinti/

Naujas projekto „Mobilusis bankas – Verified by Visa“ etapas Kazachstane

Publikuota: 2006-04-25 11:10
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Penkių kontinentų bankinės technologijos, UAB

Nuo 2006 m. kovo 1 d. Kazachstano liaudies banko paslaugos „Mobilusis bankas“ naudotojai gali nuotoliniu būdu, t. y. naudodamiesi mobiliuoju telefonu, apmokėti sąskaitas už mobilųjį ryšį. Ši paslauga įdiegta testuojant bandomąjį projektą „Mobilusis bankas – Verified by Visa“.

Šiuo metu naudotis naująja paslauga gali banko kortelių turėtojai, kurie drauge naudojasi ir mobiliojo ryšio operatorių „Dalacom“, „K-cell“ ir „K-mobile“ paslaugomis.

Norėdamas apmokėti sąskaitą, vartotojas turi siųsti trumpąją žinutę specialiai tam skirtu banko telefono numeriu, joje įrašęs nustatytą kodą 07 NNNN SSS (07 – mokėjimo kodas, NNNN – paskutiniai keturi banko kortelės numeriai, SSS – mokėjimo suma).

Pinigai nuo sąskaitos nuskaitomi ir į paslaugos teikėjo sąskaitą įskaitomi per kelias sekundes, o klientas gauna SMS žinutę su patvirtinimu, kad mokėjimas atliktas.

Šiuo metu Kazachstano liaudies banko paslauga „Mobilusis bankas“ naudojasi 52 000 klientų. Bankas planuoja, kad iki 2006 m. pabaigos mobiliojo ryšio sąskaitas galės apmokėti ir „Activ“, „BiLain“, „PAThWORD“ klientai. Be to, planuojama, kad visi „Mobiliojo banko“ paslaugos naudotojai netrukus sistema galės sumokėti už komunalines paslaugas, pervesti kredito įmokas ar pinigus, sumokėti už pirkinius interneto parduotuvėse ir t. t.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!