Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/4193/diegiant-skaitmenini-transliavima-svarbus-valstybiu-vaidmuo/spausdinti/

Diegiant skaitmeninį transliavimą svarbus valstybių vaidmuo

Publikuota: 2006-04-24 11:16
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

„Naujosios garso ir vaizdo technologijos visų pirma turėtų leisti transliuoti įvairiapusę informaciją ir aukštos kokybės programas, prieinamas vis didesniam ES piliečių skaičiui“. Taip teigiama ataskaitoje apie skaitmeninio transliavimo teikiamas galimybes, dėl kurios ketvirtadienį balsuos Europos Parlamentas.

Deputatai ragina nepalikti perėjimo prie skaitmeninio transliavimo vien konkurencijos dėsnių raidai. Jie ragina valstybes geriau informuoti vartotojus apie skaitmeninio transliavimo galimybes ir užtikrinti, kad jo diegimas nepadidintų vartotojų išlaidų. Siūloma apsvarstyti galimybę teikti subsidijas rinkos kliūtims įveikti bei socialiniams ir regioniniams skirtumams mažinti. Ypač svarbu atsižvelgti į neįgaliųjų vartotojų poreikius, mano parlamentarai.

Valdžios institucijos taip pat raginamos „skatinti kokybiško turinio pasiūlą televizijoje ir užtikrinti viešosios informacijos transliavimą“. Tačiau parlamentarai pažymi, jog „valstybės įsikišimas neturi pažeisti konkurencijos dėsnių, taip pat diskriminuoti ar privilegijuoti tam tikrų rinkos dalyvių“. Savo ruožtu Europos Komisija raginama parengti komunikatą apie švietimo galimybes žiniasklaidoje, o taip pat Žaliąją knygą apie žiniasklaidos pliuralizmą ir koncentraciją.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!