Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/naujienos/rysiai/4172/i-pareigunu-rankas-pateko-rekordinis-sim-korteliu-kiekis/spausdinti/

Į pareigūnų rankas pateko rekordinis SIM kortelių kiekis

Publikuota: 2006-04-21 08:23
Tematika: Telekomunikacijos
Inf. šaltinis: Virtualios visuomenės naujienų portalas

Marijampolės pataisos namuose – naujas rekordas. Aplenkę nuteistuosius, ketvirtadienį šios įstaigos pareigūnai surinko į teritoriją įmestus keturis mobiliojo ryšio telefonus ir daugiau kaip penkiasdešimt SIM kortelių. Sulaikyti ir svaidytojai – du aštuoniolikamečiai iš Panevėžio. Balandžio 20-osios popietę per vaizdo stebėjimo kamerą, įrengtą Stoties gatvės pusėje, Marijampolės pataisos namų pareigūnai pastebėjo du įtartinus asmenis. Sustoję netoli tvoros per ją permetė keletą kažkokių daiktų.

Tačiau pasišalinti jie nespėjo – pataisos namų pareigūnai buvo greitesni. Sulaikyti Karolis Jakutis ir Andrius Sadauskas prisipažino specialiai tokiai „užduočiai“ atvykę iš Panevėžio.

Pataisos namų gamybinėje zonoje pareigūnai rado ir visus keturis permestus paketus. Į skudurus buvo susukti ir lipnia juosta apvynioti keturi mobilieji telefonai. Visuose paketuose iš viso rasta 51 išankstinio mokėjimo SIM kortelė. Toks vienkartinis jų kiekis – pastarųjų kelerių metų rekordas.

K. Jakutis ir A. Sadauskas perduoti Marijampolės policijos komisariatui. Už mėginimą nuteistiesiems perduoti mobiliuosius telefonus ir SIM korteles jiems gresia administracinė bauda nuo šimto iki 250 litų bei daiktų konfiskavimas.

Pataisos namų pareigūnai neabejoja, kad draudžiamų daiktų svaidymas per šių įstaigų tvoras kai kam jau tampa pragyvenimo šaltiniu.

Marijampolės pataisos namuose šiuo metu bausmę atlieka apie 1100 ne pirmą kartą už nusikaltimus laisvės atėmimu baustų vyrų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!